pavić prošao, mikica ispala

Konjuh izborila još dvije osmine finala, sjajni hrvatski tenisači!

08.07.2017 u 20:37

Bionic
Reading

Nakon što je u petak po prvi put u karijeri izborila mjesto u osmini finala pojedinačne konkurencije u Wimbledonu, 19-godišnja hrvatska tenisačica Ana Konjuh u subotu je sa Brazilkom Beatriz Haddad Maiom izborila mjesto u osmini finala ženskih parova

Konjuh i Maia su u 2. kolu pobijedile španjolski par Arruabarrena - Parra-Santonja 6:4, 4:6, 6:0. U osmini finala čekaju ih 9. nositeljice, Tajvanka Hao-Ching Chan i Rumunjka Monica Niculescu.

>> Fenomenalna Petra Martić pomela Kazahstanku

Konjuh je u subotu igrala i 2. kolu turnira mješovitih parova, u kojem joj je partner hrvatski Davis Cup reprezentativac Nikola Mektić, a njihovi suparnici bili su Tajvanka Hao-Ching Chan i Nizozemac Jean-Julien Rojer. Hrvatski par slavio je 6:4, 7:6 (5), a u osmini finala igrat će protiv para Bopanna (Indija) - Dabrowski (Kanada).

Dvostruki Grand Slam finalisti u konkurenciji mješovitih parova, Ivan Dodig i Indijka Sania Mirza, u subotu su se probili do osmine finala wimbledonskog turnira pobijedivši u 2. kolu japanski par Ninomiya - Watanuki sa 7:6 (5), 6:2.

Dodig i Mirza će u osmini finala igrati protiv Britanke Heather Watson i Finca Henrija Kontinena.

Splićanin Mate Pavić upotpunio je koloniju hrvatskih tenisača u osmini finala konkurencije muških parova na ovogodišnjem Wimbledonu, nakon što je u subotnjem dvoboju 2. kola s Austrijancem Oliverom Marachom svladao srpsko-talijanski par Bozoljac - Cipolla 6:7 (4), 6:4, 6:2, 6:3.

Nažalost, Mirjana Lučić - Baroni i Nijemica Andrea Petković doživjele su poraz od češkog para Hradecka - Siniakova. Čehinje su slavile 6:4, 6:7 (4), 6:1.

Hrvatska će tako u borbi za četvrtfinale imati čak petoricu tenisača. Uz Pavića i Maracha, u drugom tjednu turnira muških parova igrat će Ivan Dodig sa Španjolcem Marcelom Granollers-Pujolom, Nikola Mektić i Franko Škugor te Antonio Šančić s Francuzom Nysom.