REZULTATI ISTRAGE

Konačno otkriveno je li Schumi divljao u trenutku nesreće!

08.01.2014 u 11:35

Bionic
Reading

Francusko državno tužiteljstvo održalo je press konferenciju u Albertvilleu na temu okolnosti u kojima je Michael Schumacher doživio tešku nesreću skijajući u Meribelu…

Istraga je trajala desetak dana, a jedan od dokaza bila je i video snimka s kacige Michaela Schumachera u trenutku nesreće. Naime, iako se kaciga slomila na dva dijela tijekom pada, kamera se nije oštetila i snimka je upotrebljiva.

'Pogledali smo film i dao nam je veliku količinu informacija,' otkrio je lokalni tužitelj Patrick Quincy koji je potvrdio da se Schumacherova nesreća dogodila izvan označene staze te da su postojale jasne oznake koja su ga mogle upozoriti da izlazi izvan staze. Video snimka pak ne prikazuje cijeli spust, već samo dvije minute, a istražitelji će dodatno analizirati svaku milisekundu. Schumacherovo ponašanje na skijama opisano je kao 'normalno'.

'Teško je reći koliko je brzo išao. Samo možemo reći da je bio jako dobar skijaš i da je brzina bila u skladu s okolnostima. Spuštao se strmijim dijelom staze pa je postojala određena brzina. Pokušao je usporiti, ali bilo je to teško kada se jednom našao izvan staze. Jedna od njegovih skija naišla je na kamen. Nesreća se dogodila osam metara izvan staze,' utvrđeno je na press konferenciji, kao i da problem nije bio u opremi.

'Skije su bile u odličnom stanju, gotovo nove i one nisu krive za nesreću. Kasnije su se oštetile, jer je došlo do kontakta sa stijenom.'

Tužitelji kažu da nemaju informacija je li pomagao nekome u trenucima dok se nesreća dogodila. Podsjetimo, pojavila se priča u njemačkim medijima da je pomagao prijatelju ili čak njegovoj kćerki.

Također je obznanjeno da snimka nesreće koju je navodno slučajno snimio skijaš turist dok je snimao svoju djevojku, a priču donio Der Spiegel, nikad nije stigla istražiteljima, a oni sumnjaju da uopće postoji. Što se eventualnog kaznenog gonjenja nekog od subjekata koji su mogli utjecati na nesreću tiče, kažu da je prerano o tome govoriti.