više nije potreban

Konačna presuda Nikoli Kaliniću u Atleticu: Nisi zadovoljio, moraš otići

15.07.2019 u 09:17

Bionic
Reading

Španjolski dnevnik Marca objavio je da Atletico nužno mora prodati Nikolu Kalinića kako bi napravio mjesta za nove napadačke opcije…

Bivši hrvatski reprezentativac nakon slabe sezone u dresu Milana nije uspio oživjeti svoju karijeru niti u Atleticu. Dobivao je tijekom jeseni dosta prilika kod Diega Simeonea, no zabio je tek dva gola u Primeri i dva u Kupu kralja, a kada je na proljeće u klub stigao Alvaro Morata, minutaža mu se značajno smanjila.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Morata je potvrđen kao napadač crveno-bijelih i za sljedeću sezonu, a klub je iznimno aktivan na tržištu nogometaša, pogotovo u ofenzivnom dijelu momčadi gdje je već stigao napadač Benfice Ivan Šaponjić, dok je za njegovog kolegu Joaoa Felixa Atletico platio čak 127 milijuna eura.

Diego Simeone sanja i o kupovini Jamesa Rodrigueza te sprema potpuni remont u napadačkom dijelu momčadi. Antoine Griezmann već je otišao u Barcelonu, sudbina Diega Coste je neizvjesna, a dnevnik Marca naglašava kako madridski klub namjerava prodati ovog ljeta svog džokera s klupe Angela Correu, kao i Nikolu Kalinića koji nije zadovoljio.

'U svlačionici cijene njegovu profesionalnost, ali treba napraviti mjesta novim igračima,' piše ugledni španjolski list.

Našeg 31-godišnjeg napadača neko se vrijeme povezivao s Bordeauxom, ali te su glasine utihnule. Milan ga je prije dvije godine platio Fiorentini 20 milijuna eura, a onda prodao Atleticu za 15. Cijena mu pada pa se madridski klub ne može nadati velikoj zaradi na njemu…