TEŠKA OZLJEDA, UPITAN EURO

Koljenom mu slomio kosti lica i čeljust

02.04.2012 u 08:26

Bionic
Reading

Andriju Dikanu, vrataru moskovskog Spartaka i ukrajinske reprezentacije, u opasnosti je nastup na Europskom nogometnom prvenstvu nakon što se ozlijedio na prvenstvenoj utakmici protiv Zenita iz St. Peteburga.

U službenoj izjavi kluba rečeno je da je Dikan pretrpio višestruke prijelome kostiju lica i potres mozga nakon što ga je koljenom pogodio napadač Zenita Aleksandar Keržakov.

No, unatoč teškoj ozljedi i jakim bolovima, ukrajinski je vratar nastavio utakmicu još 10 minuta nakon sudara s Keržakovim, ali je ubrzo zatražio izmjenu.

'On se trenutačno nalazi pod prismotrom neurokirurga i neuropatologa i vrše se pretrage kako bi se što točnije utvrdilo njegovo stanje,' pisalo je na službenoj klupskoj stranici.

'Ne osjećam se loše u ovom trenutku. No, osjećam bol i vjerojatno ću trebati operaciju. Doktori su mi rekli da je potrebno barem mjesec dana da mi zacijele kosti u licu i čeljusti,' istaknuo je Dikan.

Novi je to udarac ukrajinskoj reprezentaciji, koji su već ostali bez Šahtarova vratara Rybke koji je dobio dvogodišnju suspenziju zbog dopinga.

Trenutak kada se dogodio sudar