DRAMATIČNO U F1

Koliko će bolida uopće stići do cilja na prvoj utrci!?

05.03.2014 u 17:12

Bionic
Reading

Predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo smatra da bi pouzdanost bolida mogla biti ključna na početku sezone te pozdravlja inovativni put kojim je sport krenuo...

Desetak dana prije početka nove sezone Formule 1 još je mnogo nepoznanica. Nova tehnička pravila okrenula su redoslijed ekipa naglavačke. Na predsezonskim testiranjima najjačima su se pokazali bolidi s Mercedesovim motorom, posebno istoimena momčad te Williams. Dobra je bila i Force India, a među najbolje se ugurao i Ferrari, no zasad je još nejasno mogu li njegovi vozači, Fernando Alonso i Kimi Raikkonen, biti prava konkurencija najbržima.

'Dizajn novih F1 bolida je jako kompliciran, puno je još aspekata koje tek treba definirati. Neke smo elemente razvili, dok iz drugih tek treba izvući maksimum. Testiranja koja smo morali proći su bila neophodna. Ne zanima nas što drugi rade, zanima nas samo što mi moramo napraviti,' izjavio je u Ženevi prvi čovjek Ferrarija Luca di Montezemolo, koji vjeruje da će pouzdanost biti najvažniji faktor u Melbourneu:

'Čini mi se, kad je u pitanju pouzdanost, da je posao kompliciran za sve. Te poteškoće su razumljive, jer je Formula 1 odlučila prihvatiti veliki izazov u 2014. godini i krenuti jednim inovativnim putem. Bit će zanimljivo vidjeti koliko će uopće bolida završiti utrku u Australiji.'

Pouzdanost je nešto o čemu govore vozači i šefovi većine momčadi uoči početka sezone. U Williamsu su ustvrdili kako su prilično samouvjereni po tom pitanju, dok iz Mercedesa, koji je proveo najviše kilometara na stazi tijekom predsezone, priznaju da nisu sto posto sigurni hoće li oba bolida doći do cilja. Najvećih problema imat će Renaultove ekipe, uključujući i Red Bull, koje tijekom testiranja zbog brojnih kvarova nisu uspjele odraditi niti jednu poštenu seriju krugova.