slalom u Chamonixu

Kolega nakon sjajnog nastupa: Odmah sam znao...

04.02.2024 u 15:35

Bionic
Reading

'S drugom vožnjom sam stvarno zadovoljan, očito je da mi Adelboden i Chamonix odgovaraju', rekao je hrvatski skijaš Samuel Kolega nakon sedmog mjesta u slalomu Svjetskog kupa, u Chamonixu.

'Odmah nakon prve vožnje znao sam da moram napasti svim snagama u drugoj. Uvjeti su također išli u prilog onima koji ranije startaju. Chamonix mi je baš dobro odgovarao, kao i prošle godine. Nakon prvog laufa imao sam mali zaostatak, 1.40 sekunda je ništa te sam znao da moram ići na sve ili ništa. Osjećao sam se jako dobro, odlično smo trenirali. Jedinu malu grešku sam napravio u drugom lafu, zapeo sam i tada mi je malo pao ritam. No, sve u svemu, bilo je odlično, imao sam zbilja puno dobrih zavoja', zadovoljno je komentirao Kolega.

Filip Zubčić nije iskoristio dobre uvjete u drugoj vožnji te je čak i skliznuo za jedno mjesto, s 22. na konačno 23. u Chamonixu.

'Drugi lauf je bila odlična šansa jer je bilo očito kako je sve toplije i uvjeti su bili sve teži i teži. U ovoj je utrci sve bilo moguće, ali nije bio moj dan. U redu je što sam uzeo nešto bodova i kompletno gledano bio je to još jedan lijepi dan za hrvatsko skijanje. Nisam bio u pravom ritmu od početka, bacalo me u vožnji', zaključio je Zubčić.