LUDNICA U TORNJU

Knego: Odlazim! Neka sad Bandić spasi Cibonu!

19.11.2010 u 09:36

Bionic
Reading

Cibona nema novca, struja je isključena, momčad je u teškoj depresiji, a izlaz iz tog mrklog mraka klupske budućnosti se ne vidi. Stoga je Andro Knego podnio ostavku iz koje se da iščitati poziv zagrebačkom gradonačelniku da spasi 'vukove'

E-mail je stigao u dva ujutro, naslovljen s 'Ostavka na mjesto direktora KK Cibona'. Pošiljalac meila je dobro poznato ime, Andro Knego. Samo nekoliko sati nakon što su klub posjetili tehničari Hrvatske elektroprivrede i isključili struju, dolazi do totalnog raspada sustava pod Tornjem. No budimo realni, događa se neizbježno. Onog trenutka kad je politika odlučila 'razbucati' Cibonu, i to prvenstveno zbog neposluha njezinih čelnika koji nisu htjeli dragovoljno predati klupske lokale Gradu Zagrebu, bilo je jasno kako će sve završiti. Tek ostaje pitanje ima li uopće vremena za spas Cibone ili je jedini izlaz - stečaj i gašenje!

'Ostavku dajem na izričit zahtjev Grada Zagreba, tj. zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića (Pomoć Ciboni da, ali ne s ovom upravom). S obzirom da se smatram odgovornim za djelovanje kluba u periodu od 14. siječnja 2010. do danas, više ne želim biti prepreka u izvršenju obećanja pomoći gradske vlasti za spas kluba (M. Bandić: Procvat Cibone za 2 do 3 tjedna)', stoji u obrazloženju ostavke Andre Knege.

Jasno, ima u e-mailu još puno toga napisanog, mahom vezanog uz višemjesečni požrtvovni rad na spašavanju kluba, spominju se i neuspješni načini sanacije duga preko poduzetnika i banaka, da bi na kraju Knego poentirao rečenicom: 'Ne želim biti prepreka za spas Cibone te se iskreno nadam da će gradski dužnosnici izvršiti svoja medijska obećanja nakon moje ostavke.'

Cibona u nedjelju igra NLB utakmicu protiv Radničkog, no za to ovog trenutka nema uvjeta. Ako struja ne dođe danas ili najkasnije u subotu ujutro, utakmice neće biti. K tome, u klub je stigla obavijest da se prošlogodišnjem Amerikancu Gravesu treba isplatiti 100-tinjak tisuća eura visok dug do kraja mjeseca, što je samo dodatni uteg na ionako nerješiv problem financija. Još uvijek nevjerojatno zvuči mogućnost da bi se Cibona mogla ugasiti, da od 1. prosinca neće postojati, no na to očito treba računati. Premda je Knego otišao iz kluba, premda se i predsjednik Previšić sprema na isto, tromost sustava pomoći mogla bi presuditi Ciboni.

Politika je stvorila Cibonu, politika je s lakoćom može i uništiti. U slučaju 'vukova' očito je da se politika nije ni trebala puno miješati - (ne)sposobnost klupskih čelnika presudila je i njima i klubu. Prestrašno!