DERBI 11. KOLA

Kloppova prva pobjeda za Mourinhov kraj u Chelseaju

31.10.2015 u 15:39

Bionic
Reading

U dvoboju engleskih velikana, Chelseaja i Liverpoola, pobjeda je pripala gostima koji su sa 3:1 slavili na Stamford Bridgeu

Loši rezultati Chelseaja i Josea Mourinha nastavili su se i danas. Kobni po 'plavce' bili su igrači Liverpoola, čiji je trener Jürgen Klopp tako upisao svoj prvi prvenstveni uspjeh na klupi 'redsa'.

A sve je po Mourinhov Chelsea krenulo u željenom smjeru. Ramires je zabio već u 4. minuti za vodstvo i činilo se da će 'plavci' ipak lakše privesti utakmicu kraju.

No, uoči odlaska na odmor Coutinho je izjednačio. U nastavku, opet je strijelac Coutinho (73. minuta), a posljednji udarac ambicijama Mourinhove momčadi zadao je Benteke u 83. minuti.



I sada se postavlja pitanje, do kad će Abramovič imati strpljenja s Mourinhom. Otpremnima koju bi Portugalac trebao dobiti iznosi velikih 50 milijuna eura, ali sigurni smo da ruskom bogatašu to neće biti problem isplatiti jer od prošlosezonskog prvaka - sada je Chelsea postao kanta za napucavanje.

Liverpool je sada sedmi na ljestvici sa 17 bodova, koliko ima i šesti Tottenham Hotspur, dok je Chelsea tek 15. sa 11 bodova.

Na vrhu su Manchester City i Arsenal sa po 22 boda ispred West Ham Uniteda i Manchester Uniteda koji imaju po 20.

Engleska 1. liga, 11. kolo

Chelsea 1 3 Liverpool

Sastavi

A. Begovic S. Mignolet
K. Zouma N. Clyne
G. Cahill M. Sakho
J. Terry Alberto
C. Azpilicueta M. Skrtel
Ramires J. Milner
Oscar Lucas
E. Hazard E. Can
J. Mikel Obi P. Coutinho
Willian R. Firmino
D. Costa A. Lallana