NIJE PRVI PUT

Klopp pod žestokim kritikama: Kriv si za ozljedu Lovrena!

07.01.2016 u 09:53

Bionic
Reading

Otkad je Jürgen Klopp potpisao za Liverpool, momčad je pretrpjela čak 24 ozljede u tri mjeseca, a nakon posljednjih Lovrena i Coutinha u Liga kupu, sve je više onih koji ga otvoreno kritiziraju...

Prošle sezone Klopp je s Borussijom Dortmund završio među posljednjima jesenski dio prvenstva, a uzrok tome bile su brojne ozljede koje su pogodile ekipu. Ništa se nije promijenio u karijeri njemačkog trenera ni prelaskom u Liverpool: u tri mjeseca igrači su pretrpjeli čak 24 ozljede.

Na Otoku su sve žešće kritike na račun Jürgena čije metode treniranja vide kao glavnog krivca za zdravstvene probleme nogometaša Liverpoola.

'Čini mi se da Jürgen nije shvatio koliko je ekstremna naša liga u ovo doba godine. Zbog te dodatne energije koja se traži, tih dodatnih deset metara, naši igrači nakon tolikih utakmica su umorni i trpe ozljede mišića,' putem medija je objasnio situaciju Kloppu kolega iz Sunderlanda Sam Allardyce.

Posljednji među žrtvama ozljeda bili su Dejan Lovren i Philippe Coutinho u utorak u utakmici Liga kupa protiv Stokea.

'Pet ozljeda bedrenih mišića ne mogu biti slučajnost. Treba vidjeti kako to oni treniraju,' kritizira Kloppa i bivši Liverpoolov trener Graham Souness.

'Žalosno je da se ozljede mišića množe u Liverpoolu otkad tamo Klopp radi. Žalosno, ali očekivano,' u istom tonu dodaje i Raymond Verheijen, fitnes trener koji je u karijeri radio za Barcelonu, Chelsea i Manchester City.

Sam Klopp priznaje da krivica možda leži na njemu.

'Moramo vidjeti trebamo li što promijeniti, je li opterećenje na treninzima možda ipak preveliko,' kaže 48-godišnjak koji je brzo postao miljenik navijača Liverpoola, no neke stvari u njegovim trening metodama definitivno ne štimaju.

Što se Lovrena tiče, njegov povratak se očekuje za deset dana do dva tjedna.