NIJEMAC U FOKUSU

Klopp o Lovrenovoj renesansi i povratku kući

18.03.2016 u 19:35

Bionic
Reading

Dejan Lovren je proteklih mjeseci uhvatio željeni ritam i počeo dokazivati da nije preplaćen niti precijenjen igrač kakvim ga se lani uglavnom etiketiralo

Lovren je prvu godinu mandata u Liverpoolu prolazio trnovitom stazom, no dolazak Jürgena Kloppa na klupu redsa kao da je obrisalo nesigurnost i danas je vođa obrane koja je prestala primati 'glupe' golove. Samog trenera to ne čudi. Dapače.

'Kada sam dolazio na Anfield čuo sam priče i vidio u Dejanovim očima da mu nije lako. Ali ja sam ga se sjećao samo s jedne utakmice. Prijateljske protiv tada moje Borussije u kojoj je debitirao za Liverpool i bio izvanredan. nekada igrači lakše izlaze iz krize kada krene nova etapa, i to se najbolje oslikava na njegovom primjeru. Znao sam koliko vrijedi, a to sada svi i jasno vide,' rezonira trener čiji se europski put s Liverpoolom nastavlja upravo protiv Borussije u četvrtfinalu Europske lige.


'Moći ću pokazati stadion i grad svojim igračima i bit će fantastičan osjećaj slušati zajedničko pjevanje navijača naše himne You'll never walk alone. Mislim da će cijeli nogometni svijet gledati tu utakmicu, a Liverpool je u ovih nekoliko mjeseci opet dokazao da je najbolji protiv snažnih prtivnika. Dortmund je definitivno jak, ali nismo ni mi za baciti... Jako dobro ih poznajem i očekujem veliki spektakl u oba dvoboja,' kaže Klopp i otkriva kakve mu osjećaje budi povratak na Westfahlen.

'I dalje imam tri godišnje karte za Borussiju, ali, iskreno, ne veseli me ogromna pažnja koja me tamo čeka. Imam sjajnih prijatelja, tamo sam doživio neke od najljepših stvari u životu i odradit ću što ću morati, ali ne volim te silne procedure. Poslije utakmice je druga priča, onda ću imati vremena za svakoga i istinski uživati,' završava Nijemac kojemu će njegov navijački žuti zid bez sumnje pripremiti emotivan doček.

Lovrenov debi došao je upravo protiv Kloppa. Takvog ga pamti i takvog da danas ima...