'redsi' na kočnici

Klopp još jednom oduševio: Nisam najpametniji, ali nisam ni idiot

30.12.2018 u 12:50

Bionic
Reading

U derbiju 20. kola engleskog nogometnog prvenstva Liverpool je na Anfieldu pobijedio Arsenal 5:1 učvrstivši se na vodećoj poziciji Premiershipa, a junak utakmice bio je Roberto Firmino postigavši tri gola, dok je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren izborio jedanaesterac.

Bila je to ujedno i deveta uzastopna ligaška pobjeda 'redsa' koji ove sezone u Premiershipu nisu izgubili niti jednu utakmicu. U 20 kola upisali su 17 pobjeda i tri neodlučena ishoda uz razliku pogodaka 48-8.

Međutim, Nijemac na klupi 'redsa', Jürgen Klopp svjestan je da je Liverpool još jako daleko od toliko priželjkivanog naslova prvaka.

  • +5
Premier liga, Liverpool - Arsenal Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

'Dobro, sada imamo devet bodova prednosti, ali tu prednost možemo imati tek sedam dana. Možda čak ni toliko. Već u nedjelju (op.a. ovisno o rezultatu dvoboja Southampton - Manchester City), razlika može biti sedam bodova. Potom, ako izgubimo od Manchester Cityja, četiri. Tako to funkcionira'.

Klopp je svjestan da se ova razlika u vrlo kratkom periodu može istopiti.

'Nisam najpametniji, ali nisam ni idiot. Ta razlika je beznačajna. Nije važno koliko bodova prednosti imate, posebno u prosincu. I što sad, ako izgubimo, vi ćete reći, 'nervozni su'. Posao komentatora je lak. Volio bih da sam na vašem mjestu, ali da zarađujem novac koji sad zarađujem. Ne možemo se igrati na taj način. I nećemo, zaista', dodao je Klopp.

Njegovi izabranici su za poraz Tottenhama doznali koju sekundu prije izlask na travnjak Anfielda.

'Zar mislite da smo imali tulum, da je slavlje već počelo? Gotovo se nismo ni nasmijali zbog toga'.

Jedan od bitnijih dvoboja svakako je 3. siječnja od 21 sat na Etihadu s Manchester Cityem.

Preka Kloppovim riječima to će biti utakmica kao i svaka druga.

'Mislite li da sam, kada smo prošli put išli tamo rekao igračima, oni su prvi a mi smo četvrti'? Ne. Željeli smo pobjedu, kao i obično. Tako da tamo idemo ne razmišljajući o bodovnoj razlici, već da odigramo najbolje što znamo i možemo', zaključio je Klopp.