EP U JEDRENJU, KLASA FINN

Kljaković Gašpić srebro već ima, a zlato mu dostupno

16.05.2015 u 20:01

Bionic
Reading

Ivan Kljaković Gašpić osigurao je prije nedjeljne završne regate najmanje srebrnu medalju na Europskom prvenstvu za klasu Finn, koje se održava Splitu, a u finalu će nastupiti i Milan Vujasinović.

U osmom plovu prvenstva, prvom subotnjem, Ivan Kljaković Gašpić preuzeo je vodstvo kojeg je zadržao i nakon devetog plova, a prava je šteta što je zbog nedostatka vjetra prekinut deseti plov u kojem je hrvatski reprezentativac već mogao osigurati europski naslov, jer su konkurenti bili daleko iza njega.

Drugoplasirani Novozelanđanin Josh Junior ovako zaostaje za samo dva boda, dok ostatak flote ima solidan zaostatak tako da se u nedjelju može očekivati veliki dvoboj ove dvojice vrsnih kormilara za titulu europskog prvaka.

"Sve je pod kontrolom. Nakon drugog dana počele su se kockice slagati, uz dosta zbrke i nepredvidivih uvjeta na moru koji su svima dali dosta glavobolje. Ispalo je sve u redu, sutra još plov za odličja, dobro se osjećam, zadovoljan sam sa svime. Imam najmanje srebro, ali sutra sigurno treba jedriti za zlato, nema nikakvih kalkulacija", rekao je Ivan Kljaković Gašpić.

Kao osmi u finale se plasirao Milan Vujasinović i to je njegovo treće finale ove godine, jer je u finalima jedrio i na Europskom kupu u Palma de Mallorci i na Svjetskom kupu u Hyeresu.

"Imali smo svakakvih uvjeta, od jakog vjetra do srednjeg i laganog, tako da mogu reći da je regata prošla sa svim uvjetima što je najviše fer", rekao je Vujasinović.

Na 18. mjestu je Nenad Bugarin, 20. je Josip Olujić, a Tudor Bilić 46. Bugarin je ujedno i treći u konkurenciji juniora i blizu je osvajanja brončanog odličja.

U sutrašnjem finalu deset najboljih kormilara u Finnu, osim borbe za zlato, jednako uzbudljivo bit će i nadmetanje za broncu za koju konkuriraju trećeplasirani Slovenac Vasilij Žbogar, Britanac Edward Wright i Rus Arkadij Kistanov. Nedjeljni plov za odličja trebao bi započeti u 12 sati.