ZVIJEZDA JE ROĐENA

Klinac čudesno započeo F1 karijeru: Ovo je nešto veliko!

04.02.2014 u 11:27

Bionic
Reading

Nakon što je odvezao najbrži krug kompletnog F1 testiranja u Jerezu, Kevin Magnussen iznimno je zadovoljan, ali svjestan da je pred njim još mnogo posla prije prve utrke u karijeri

Magnussen je prošlog tjedna po prvi put imao prilike sjediti u MP4-29 bolidu McLarena, s kojim će ova momčad jurišati na naslov prvaka ove godine. Svoj posao je obavio iznenađujuće dobro: bio je najbrži čovjek kompletnog testiranja s 1:23.276 te je odvezao solidan broj krugova na španjolskoj stazi.

Iako to ne mora značiti da će 21-godišnji Danac karijeru u Melbourneu započeti na briljantan način poput svog prethodnika Lewisa Hamiltona, start je to u novoj momčadi kakvog je samo mogao poželjeti.

'Bio je to dobar osjećaj. Zadovoljan sam brojem krugova koje sam odvezao. Znamo da je ovo zimsko testiranje i nitko zbilja ne zna što rade druge momčadi pa ta vremena ne treba previše gledati. Forsirao sam, ali nisam bio na samom rubu. Sada nam je najvažnije što više toga naučiti o bolidu,' izjavio je aktualni prvak Formule Renault, koji priznaje da je bio jako nervozan prije svog prvog nastupa:

'Imao sam leptiriće u svom trbuhu. Nisam mogao spavati. Uzbuđen sam. Ipak sam ja novak. Ovo je bilo nešto veliko za mene kao vozača.'