SKANDAL NA VIŠNJIKU

KK Zadar u manje od 24 sata ostao bez trenera

22.08.2013 u 00:17

Bionic
Reading

Skandal u Zadru! Slovenski stručnjak Rado Trifunović samo 24 sata nakon što je predstavljen kao novi trener KK Zadar digao je sidro i napustio Višnjik

'Nažalost, došlo je do situacije da nisam u stanju preuzeti momčad Zadra u zadanom terminu, a sve poradi organizacije Eurobasketa i moje suradnje sa Slovenskim košarkaškim savezom. Bilo bi krajnje neozbiljno s moje strane da se u Zadar vratim krajem rujna i preuzmem takoreći gotovu momčad koju nisam trenirao niti sam radio s igračima', kazao je Trifunović za portal ZDNews.

U klubu su nakon šokantne objave sazvali izvanredni sastanak Nadzornog odbora koji se odužio u gluho doba noći.Na službenom Facebook profili kluba objavljena je tek kratka obavijest:

'Zbog obveza prema košarkaškom savezu Slovenije do kraja mjeseca rujna, kandidat za trenera KK Zadra Rado Trifunović, neće postati trener seniorske ekipe Zadra. O daljnjem razvoju događaja bit ćete obaviješteni.'

Zanimljiv je ovo obrat jer je Trifunović dolazeći u Zadar na završne pregovore dobro znao da se od njega očekuje trenutačno preuzimanje posla. Već tada je morao imati riješenu situaciju sa svojim matičnim savezom u kojem je zaposlen i koji mu je dodijelio značajnu ulogu u organizaciji Eurobasketa. Problem je to na kojem je trebao raditi i sportski direktor Branko Skroče, čovjek koji ga je preporučio Nadzornom odboru i koji je započeo i do finala doveo pregovore s Trifunovićem. Skroče, ne samo da je pregovarao s kandidatom koji nije siguran može li otići od starog poslodavca, već je u pratnji direktora Borisa Skroće izašao pred novinare i predstavio im novog trenera Zadra.


KK Zadar se još jednom pokazao lošim pregovaračem. Nakon lekcije s Antom Nazorom, kada je na službenim stranicama kluba objavljeno da je postignut dogovor, a potom i vijest da se nisu uspjeli dogovoriti, opet su prije nego je stvar postala službena pustili bijeli dim iznad Višnjika.

Hoće li tko snositi posljedice zbog pregovaračkih neuspjeha valja vidjeti. Jedni su mišljenja da trenutak nije najbolji za nove potrese, drugi misle kako je čvrsta ruka i oštar rez nešto što može stabilizirati stanje u klubu.