TOUR DE ROMANDIE

Kišerlovski odustao zbog napuknuća rebara

28.04.2011 u 19:08

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski odustao je od daljnjeg nastupa na utrci 'Tour de Romandie', koja mu je trebala poslužiti kao posljednja provjera forme uoči nastupa na 'Giru d'Italia' koji počinje sljedeće subote, zbog napuknuća rebara

Kišerlovski je zadobio ozljedu rebara još tijekom pretposljednje etape utrke 'Paris-Nice' sredinom ožujka kada je prilikom pada završio ispod parkiranog kamiona, ali prilikom prvih pretraga ta ozljeda nije primijećena.

Kišerlovski je pauzirao više od mjesec dana tijekom kojih je trenirao usprkos jakim bolovima u ramenu, a prošloga je tjedna od utorka do petka nastupio u utrci 'Giro del Trentino', te zauzeo šesto mjesto u ukupnom redoslijedu.

Nakon što je u prologu u Romandiji zauzeo slabo 143. mjesto, Kišerlovski se ponovno potužio na jake bolove u ramenu, a na dodatnim pretragama uočeno je napuknuće rebara.

'Robert mora izbjeći ponovni pad, jer bi posljedice mogle biti mnogo ozbiljnije. Stoga je mudrija odluka poslati ga kući i nadati se da će se uz pomoć sredstava za ublažavanje boli uspjeti naspavati i biti spreman za 'Giro'. On i dalje može trenirati, ali mora izbjegavati padove', izjavio je liječnik Astane Simone Uliari.