SKLIZNUO U PORETKU

Kišerlovski napada etapnu pobjedu na velikom usponu

23.05.2013 u 21:28

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski biciklist Robert Kišerlovski na ovogodišnji je 'Giro d'Italia stigao kao kapetan momčadi RadioShack i s ambicijom plasmana među 10 najboljih na kraju utrke

No, nakon 18. etape, brdskog kronometra od Morija do Polse, u kojoj je zauzeo 39. mjesto, pao je na 16. mjesto ukupnog redoslijeda sa 12:05 minuta zaostatka za vodećim Talijanom Vincenzom Nibalijem (Astana), dok mu 10. Španjolac Samuel Sanchez (Euskaltel) bježi 2:31 minutu.

Do kraja utrke ostala su još tri dana, od toga dva, petak i subota, u brdima, a kako je Kišerlovski specijalist za brdske etape, njegov sportski direktor Jose Azevedo očekuje kako će naš vozač u njima pokazati više agresivnosti i 'spasiti' utrku eventualnom etapnom pobjedom.

'Robert je danas ponovno imao slab dan i tu se ništa nije moglo učiniti. Izgubio je dva mjesta u ukupnom redoslijedu i sada je 16. tako da možemo zaboraviti na aspiracije za ulazak među 10 najboljih ove godine. Jedino što nam je preostalo je napad na etapnu pobjedu i tu ponovno moramo računati na Roberta. On je naš penjač, a više ne predstavlja opasnost vozačima koji se bore za pobjedničko postolje. Bilo bi nam draže da pokuša napasti, pa i po cijenu da ne uspije i izgubi mjesto među prvih 20 kupno nego da se drži glavne skupine. Mnogo toga će ovisiti i o vremenskim prilikama, jer prema prognozi mogao bi pasti snijeg, pa bi se trasa etape mogla promijeniti u posljednji trenutak,' rekao je Azevedo.

U petak je na rasporedu 139 kilometara dugačka 19. etapa tijekom koje bi vozači trebali svladati tri velika uspona, Gaviju (2621 metar nadmorske visine), Stelvio (2758m iznad mora) i Val Martello, gdje bi trebao biti i cilj na 2059 metara nadmorske visine.

Pred Robertom je etapa u kojoj do izražaja dolazi njegova specijalnost - usponi