SENZACIJA S ISTOKA

Kinezima nije dosta: Sada kreću po tri nogometna velikana!

03.02.2016 u 22:51

Bionic
Reading

Najveće iznenađenje zimskog prijelaznog roka bili su veliki transferi u kinesku nogometnu ligu, a nakon Martineza i Ramireza sljedeći bi mogli na Daleki Istok Ronaldinho, Falcao i Yaya Toure...

Kineska nogometna lige u novoj sezoni bit će znatno jača nego prije. Za 42 milijuna eura stigao je u Guanghzou Atleticov Jackson Martinez, a Chelseajev Ramires za 28 milijuna eura preselio je u Jiangsu, dok je za 18 milijuna Gervinho prešao iz Rome u Hebei.

Navikli smo da nogometni veterani s ugovorima koji su istekli odlaze pod stare dane 'rekreirati' se u Kini, no došla su nova vremena. Kineska Superliga s 201 milijunom potrošenih eura u ovom prijelaznom roku bila je druga najaktivnija na nogometnom tršištu, odmah iza Premiershipa (255 mil.). Taj podatak govori dovoljno o ozbiljnosti tamošnjih klubova koji žele stvoriti alternativu najjačim ligama Europe.

S obzirom da prijelazni rok u Kini završava tek 27. veljače, definitivno će biti još velikih transfera u ovom mjesecu. Prema pisanju El Munda Deportiva, u Superligu bi mogle doći i tri megazvijezde: Ronaldinho, Falcao i Yaya Toure. Igrači su to čije su najbolje godine definitivno prošle, no svojom atraktivnošću će privući sponzore i također interes za kupovinu televizijskih prava.

Dakle, Kinezi se ne šale i spremni su trošiti velike količine novca, a posljednjih godina smo naučili da je to u nogometu sasvim dovoljno da okupiš momčad prepunu znalaca i zvijezda...