TOTALNO LUDILO

Kinezi prevršili svaku mjeru! Za Aubameyanga nude 150 milijuna eura!

05.01.2017 u 08:00

Bionic
Reading

Iznosi koje kineski klubovi nude pojedinim igračima jednostavno su nevjerojatni. Tako zvuči i ponuda koju je Shanghai SIPG poslao dortmundskoj Borussiji. Kinezi nude nevjerojatnih 150 milijuna eura za Aubameyanga

Pierre-Emerick Aubameyang (27) je vruća roba. Sjajni gabonski napadač na meti je mnogih klubova, no zasad je Borussia (D) uspjela odbiti sve udvarače. A nije da ih nije bilo, na čelu s madridskim Realom, pa preko Rome, Chelseaja, Liverpoola.

Europske su konkurente 'žuto-crni' uspjeli neutralizirati, no što će s Kinezima? Naime, iz izvora bliskih klubu stigla je informacija kako je Shanghai SIPG poslao službenu ponudu. Spremni su platiti traženu odštetu koja iznosi 150 milijuna eura, a u isto vrijeme Aubameyangu nude godišnju plaću od 41 milijuna eura!

Suludo visoka ponuda navodno je zatekla čelnike Borussije, toliko su bili šokirani da su mislili kako se netko šali. No Kinezi su potvrdili svoj interes, a spremni su i podebljati ponudu, barem što se tiče Aubameyangove plaće koja bi, ovisno o rezultatima i broju golova u sezoni, mogla biti još izdašnija.

Napomenimo kako je Shanghai SIPG ove zime kupio Brazilca Oscara iz Chelseaja za 70 milijuna eura

Prema prvim informacijama, čelnici Borussije zasad su odbili ponudu, no čeka se Aubameyangova odluka. Njegova je želja zaigrati za madridski Real, odlazak u Kinu zasigurno mu nije među prvih deset izbora. Ali, 41 milijun eura na godinu, to je neka potpuno drugačija priča.