UZEO GUANGZHOU

Kinesko bogatstvo privuklo i Marcella Lippija

17.05.2012 u 10:14

Bionic
Reading

Bivši izbornik talijanske nogometne reprezentacije Marcello Lippi (64) službeno je u četvrtak potvrđen za novog trenera bogatog kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrandea

Stručnjak koji je vodio Italiju do naslova svjetskog prvaka prije šest godina predstavljen je medijima u četvrtak, dva dana nakon što je smijenjen južnokorejski strateg Lee Jang-Soo. Lippi je priznao da je bio u kontaktu s klubom još od veljače.

'Predsjednik Xu Jiayin i dopredsjednik Liu Yongzhuo pokazali su veliku želju za suradnjom. Pogledao sam nekoliko utakmica Guangzhoua u kineskoj Superligi i Azijskoj ligi prvaka. Zapamtio sam brojeve igrača i njihove igre, a uskoro ću znati i njihova imena', istaknuo je Lippi koji je sa sobom doveo Narcisa Pezzottija kao prvog pomoćnika.

'Vidio sam u gradu mnoge navijače u dresu Evergrandea. Drago mi je da postoji takva strast. Već popodne počinjem sa svojom trenerskom misijom. Želim dovesti moderni talijanski nogometni stil u Kinu', najavio je Lippi kojem bi glavni igrački adut u klubu trebao biti Paragvajac Lucas Barrios, donedavni napadač Borussije Dortmund.

Lippi, podsjetimo, nije radio od Svjetskog prvenstva 2010. kada s talijanskom reprezentacijom nije uspio proći prvi krug natjecanja.