SPREMAN NA IZAZOV

Kimi se vraća u Ferrari: Jedva čekam suradnju s Alonsom

12.09.2013 u 09:59

Bionic
Reading

Nakon što je talijanska momčad potvrdila njegov povratak u ekipu, Kimi Raikkonen priznaje da je sretan i jedva čeka početak novog poglavlja svoje vozačke karijere

Podsjetimo, finski 34-godišnji vozač vozio je za Ferrari u razdoblju od 2007. do 2009. godine, a u svojoj prvoj sezoni osvojio je titulu svjetskog prvaka, dramatičnim preokretom na posljednjoj utrci sezone u Brazilu.

Bila je to i posljednja Ferrarijeva titula do danas pa s te strane i nije iznenađenje što su 'Icemana' vratili u momčad, no ostaje upitna njegova suradnja s autoritarnim Fernandom Alonsom te kako će Kimi ispunjavati sponzorske i medijske obveze od kojih su ga štedjeli u Lotusu, a njemu predstavljaju veliku tlaku.

'Sretan sam zbog povratka u Maranello gdje sam proveo tri fantastične i uspješne sezone. Imam toliko uspomena na vrijeme u Ferrariju, a ponajviše osvajanje titule svjetskog prvaka 2007. godine, što se ne zaboravlja,' izjavio je Kimi Raikkonen nakon objave da prelazi u talijansku momčad sljedeće sezone.

'Jedva čekam ponovo voziti za 'propetog konja' i obnoviti poznanstvo s toliko ljudi s kojima sam bio blizak, kao i raditi s Alonsom, kojeg smatram velikim vozačem, sve to da bismo ekipi donijeli uspjeh koji zaslužuje,' zaključio je popularni Finac kojeg čeka težak posao u 2014. godini, jer se neće biti lako proslaviti za volanom Ferrarija dok superbrzi Alonso sjedi u drugom bolidu.