PUNO POSLA ZA LOTUS

Kimi priznao: Bit će jako teško uloviti Vettela!

07.05.2013 u 12:04

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen smatra da u Lotusu moraju duplo više raditi od rivala da bi ostali u igri za titulu prvaka do kraja sezone

Finski 33-godišnji vozač odlično je otvorio novu sezonu pobjedom u Melbourneu, a nakon četiri odvožene utrke drži drugo mjesto u ukupnom poretku. No, svjestan je da neće biti lako boriti se za naslov, pogotovo zato što je Lotus momčad poznata po sporijem razvijanju bolida tijekom sezone od onih najjačih.

'Ovo je definitivno dobar start sezone i u boljoj smo poziciji nego prošle godine u ovo vrijeme, ali je prerano za reći možemo li se boriti za titulu do kraja sezone. Bit će jako teško uloviti Sebastiana ako nastavi ostvarivati ovako dobre rezultate, ali nikad ne znate što će se dogoditi. Moramo nastaviti poboljšavati bolid pa ćemo vidjeti gdje ćemo završiti,' izjavio je Kimi Raikkonen pa dodao:

'Da bismo stigli vodeće moramo raditi duplo više od njih. Nije tajna da želimo veću brzinu bolida u kvalifikacijama. Jako je gusto pri vrhu i trebamo biti u prva dva startna reda ako se želimo svaki put boriti za pobjede.'

'Dobro je da smo ovako ušli u europski dio sezone u kojoj ekipe dolaze s novim dijelovima na bolidima. Tek je početak sezone, ali bolje da smo osvojili te bodove nego da nismo. Moramo nastaviti osvajati bodove u istom stilu. Čak i kad budemo imali loši vikend, svejedno moramo uzimati što je više moguće bodova. Tako ćemo se boriti za titulu do kraja sezone,' zaključio je svjetski prvak iz 2007. godine.