ZVIJEZDA JE ROĐENA

Kimi impresioniran strašnim talentom: Zna da će ga izgurati iz Ferrarija!?

15.08.2017 u 17:08

Bionic
Reading

Kimi Raikkonen impresioniran je Ferrarijevim juniorom Charlesom Leclercom koji radi čuda u Formuli 2 ove sezone, a po mnogima bi upravo on mogao biti nasljednik Finca u talijanskoj momčadi...

Raikkonen ne briljira ove sezone, no solidnim nastupima na Silverstoneu i Hungaroringu te poslušnim odrađivanjem naredbi šefova koji su od njega tražili da štiti leđa Vettelu vjerojatno je učinio dovoljno da mu Talijani produže ugovor na još jednu sezonu.

  • +3
VN Mađarske - Formula 1, 2017. Izvor: Reuters / Autor: LASZLO BALOGH

No, ta sljedeća definitivno bi trebala biti posljednja za 37-godišnjeg Finca u elitnom automobilističkom natjecanju, a nasljednik bi mu lako mogao biti mladi Charles Leclerc koji velikim koracima grabi prema Formuli 1.

Riječ je o junioru talijanske momčadi koji nastupa pod zastavom Monaka. Ima 19 godina, a ove sezone zasjenio je sve u Formuli 2, natjecanju koje bi trebalo biti glavna odskočna daska za ulazak među velike dečke.

Leclerc je do vrijedne titule stigao već prošle godine u prestižnoj GP3 seriji, a ove sezone u Formuli 2 dosad ima pet pobjeda i šest pole pozicija te grabi prema novom impresivnom naslovu, što je oduševilo čak i hladnokrvnog Kimija.

'Vrijeme je na njegovoj strani, pokazuje značajan napredak i sigurno će napraviti velike stvari u budućnosti,' prognozirao je Raikkonen.

Leclerc u akciji Autor: YouTube

Vjeruje se da bi sljedeće sezone Ferrari mogao gurnuti Leclerca za volan Saubera koji će kako bi opstao postati B momčad Talijana, a ako se odmah pokaže kao vrhunski vozač Formule 1 ima izgleda već nakon jedne sezone sjesti za volan crvenog bolida...