TRENER VS. SAVEZ

Kenijci u drami - nestao im izbornik

12.11.2009 u 12:08

Bionic
Reading

Ima li gore stvari od nestanka nogometnog izbornika tek koji dan uoči vjerojatno ključne utakmice za odlazak na Svjetsko prvenstvo? Upravo to se događa Kenijcima

Keniju u subotu čeka ključna kvalifikacijska utakmica s Nigerijom za SP 2010, a ostala je bez svog izbornika, Nijemca Antoinea Heya, koji se nije pojavio na treningu ovaj tjedan nakon svađe s Kenijskim nogometnim savezom (FKL). Keniji je potrebna pobjeda nad Nigerijom u Nairobiju i poraz Mozambika od Tunisa u Maputu.

Međutim, pripreme za utakmicu s Nigerijom zastale su zbog nestanka izbornika. Hey, nekadašnji veznjak koji je igrao za Fortunu iz Düsseldorfa i Schalke, u svađi je s Kenijskim nogometnom savezom zbog disciplinskog postupka koji je pokrenuo protiv nekih igrača početkom ove godine. Njegov nagli i nenajavljeni odlazak vjerojatno je izazvala naredba FKL-a da u reprezentaciju uključi neke igrače koje nije htio.

FKL odbija reći je li Hey otpušten, dodajući samo da će pomoćni trener Twahir Muhiddin preuzeti vođenje reprezentacije u utakmici s Nigerijom.