ZOI 2018.

Katarina Witt promotorica grada Münchena

09.07.2009 u 20:47

Bionic
Reading

Bivša olimpijska pobjednica u umjetničkom klizanju Njemica Katarina Witt (43) izabrana je za glavnu promotoricu kandidature Munchena za domaćina Zimskih olimpijskih igara 2018.

Katarina Witt će predsjedati Odborom za kandidaturu uz kojem se nalaze 23 istaknuta imena iz njemačkog sportskog, političkog i društvenog života među kojima i legendarni nogometaš Franz Beckenbauer.

'Sve ćemo pokušati kako bi kandidatura Munchena na koncu dobila najviše glasova. Uvjeren sam kako imamo izglede za dobivanje igara,' kazala je olimpijska prvakinja iz Sarajeva (1984) i Calgaryja (1988).

Osim Katarine Witt i Franza Beckenbauera u odboru se nalaze i bivša olimpijska pobjednica u alpskom skijanju Rosi Mittermaier, bivši njemački kancelar Gerhard Schroder i bivši njemački predsjednik Richard von Weizsacker.

Prema planovima Organizacijskog odbora natjecanje u hokeju na ledu bi se održalo u Munchenu, skijaški skokovi u Garmisch-Partenkirchen, biatlon i skijaško trčanje u Oberammergau, a bob, sanjkanje i skeleton u Koenigseeu.

Osim Munchena kandidaturu za ZOI 2018. istaknuli su i francuski Annecy, te južnokorejski Pyeongchang. Rok za podnošenje kandidature je 15. listopada ove godine, a ime domaćina igara doznat ćemo u srpnju iduće godine na kongresu MOO-a u Durbanu.