HRVATI PROFESORI

Katarani stigli kako bi nešto naučili

07.10.2009 u 16:11

Bionic
Reading

Reprezentacija Katara stigla je u Opatiju uoči sutrašnje prijateljske utakmice s hrvatskom na Kantridi. Ogled je dogovorio Hrvatski nogometni savez i zasad sve ide po planu. Bit će to prvi susret hrvatske i katarske nogometne reprezentacije. Može se očekivati da će prijateljska atmosfera vladati i izvan stadiona

Vedri i dobro raspoloženi Katarani rado su odgovarali na novinarska pitanja. Engleski jezik im dobro ide. Svjesni su da je naša reprezentacija jaka, ali ne boje se.

'Jako poštujem hrvatsku ekipu. Bit će to fantastična utakmica, važna nam je jer ćemo moći puno naučiti i primijeniti', rekao nam je Bruno Metsu, trener Katara.

Intenzivno se pripremaju za azijske igre, pa im je ova utakmica s Hrvatskom dobro došla kao priprema. Upitan je li gledao svoje protivnike u ogledu s Engleskom, igrač Musa Haroon odgovara:

'Jesam, gledao sam tu utakmicu. Hrvatska nije dobro prošla, ali svejedno smatram da je Hrvatska dobra ekipa. U Kataru je drukčije, liga nije kao europska i vrijeme je drukčije, kod nas je puno toplije', našalio se. Andreas Sebastien kaže da ne zna puno o našoj reprezentaciji, ali za svoju zna da je dobro pripremljena.

U hotel Ambasador stigli su na ručak koji im je prilagođen, barovi u sobama su ispražnjeni, ima samo vode, zabranjeni su im filmovi i nisu imali nikakvih posebnih zahtjeva. Dok oni izgledaju vrlo opušteno igrajući se s mačkama oko hotelskog bazena, hrvatska se reprezentacija u Rovinju intenzivno priprema za susret s Kazahstanom.

Sedmodnevni trening prekinut će sutra Slaven Bilić, koji sa svojim igračima dolazi na Kantridu odigrati utakmicu s Katarom. I njima će to biti dobra uvertira za puno važniji susret, onaj odlučujući kvalifikacijski protiv Kazahstana za odlazak na SP 2010. Petrić je danas na operacijskom stolu, Eduardo da Silva se ne priprema na travi, već provodi terapiju, Bilić ne ide sa zamjenama... Vidjet ćemo.

Nakon Kantride vraćaju se u Rovinj do nedjelje, kada putuju u Astanu. Susret će se održati 14. listopada.