ODLAZI DOMINANTNI MRAV

Kasun: Izbjegavaju me i vidim da moram otići

09.05.2012 u 09:05

Bionic
Reading

Zagreb je porazom od Zadra neočekivano rano završio sezonu i ušao u najneizvjesnije ljeto u klupskoj povijesti. Već prve večeri neizravno su odlazak najavila dvojica najboljih igrača, a njihovim stopama će, čini se, i većina suigrača

Lani je Mario Kasun slavio naslov prvaka, a kraj dvoboja sa Zadrom koji je Zagreb izbacio i iz polufinala PH dočekao je ozlijeđen na tribini.

'Najteže mjesto za gledati. Žao ti je što ne možeš pomoći, a još ti je žao i što te kradu', nije štedio ni suce golemi Vinkovčanin koji je početkom sezone dominirao reketima.

A onda je doživio stres-frakturu i propustio ostatak sezone. Ta tema otvorila je i Kasunovu ne baš neuobičajenu bujicu emocija.

'Ta ozljeda je izazvana prejakim treninzima. Upozoravao sam na to, ali nikada nisam mogao dobiti slobodno i na kraju je sve otišlo kvragu', daje Kasun uvod u pitanje o eventualnom ostanku u klubu.

'Trebamo sjesti i porazgovarati, ali već vidim da od ostanka neće biti ništa. Očito im smetam. Ignoriraju me (ljudi iz uprave, op. a.) cijele godine i prilično je jasno kako će sve završiti. Imam ugovor na još jednu godinu, ali jasno je da mi ne mogu isplatiti ni ovu sezonu, a kamoli iduću', kaže Kasun.

Gdje je puklo? U deset mjeseci Zagreb je s trona pao u podrum hrvatske košarke.

'Svi znaju gdje je puklo, ne želim to ponavljati. Momčad se slagala kao da se netko zafrkava (nije iskoristio baš taj izraz, op. a.) i eto nas gdje jesmo. Zadar nas je večeras dobio samo zato jer su imali zamjene. Gdje su nama bile? Gdje su nam cijelu sezonu?', pita se centar na odlasku koji je tijekom zime postao i otac. Ne zna kamo će, ali još mu svakako slijedi razgovor s klupskim vrhom predvođenim dopredsjednikom Karamarkom kojega u klubu nema svih ovih mjeseci. Politička karijera daleko mu je važnija, a u to je vrijeme u mravinjaku zavladala poplava.