DUG OKO PET MILIJUNA KUNA

Kasun gubi strpljenje: Samo želim svoj novac ili...

03.04.2013 u 19:30

Bionic
Reading

Mario Kasun nakon raskida ugovora od Montepaschija iz Siene, koji je zatražio zbog privatnih problema, u posljednje vrijeme, osim treninzima kako bi održao formu, najviše se bavi utjerivanjem duga od KK Zagreb

Iz Barcelone, gdje trenutačno živi sa suprugom Rakel i jednogodišnjom kćerkom Sade, poručio je kako polako gubi strpljenje zbog ignoriranja čelnih ljudi KK Zagreb iz Trnskog.

'KK Zagreb ukupno mi je dužan 637.000 eura (oko 4,8 milijuna kuna, op. a.), a preko mog menadžera Ace Raškovića ugovor je dogovoren i potpisan nakon razgovora s čelnim ljudima kluba, predsjednikom Davorom Jelavićem i dopredsjednikom Tomislavom Karamarkom. Pričali su mi kako imaju novca i kako će sve biti riješeno kako je dogovoreno. Nikoga nisam prisiljavao da mi ponudi toliko novca', kazao je za tportal.hr Kasun koji će u petak 5. travnja proslaviti 33. rođendan.

'Imao sam tada ponudu Maccabija iz Tel Aviva za dvije sezone, ali želio sam se vratiti u hrvatsku košarku i u dvije sezone na svom vrhuncu karijere zaista sam dao sve od sebe. Osvojili smo dva trofeja (Kasun je bio MVP Kupa 2011, op. a.) i otkad sam u ljeto 2012. otišao iz kluba strpljivo sam čekao da mi se uplati dug, ali zasad ništa. Polako gubim strpljenje jer mi se nitko iz kluba ne javlja na telefon. Znam da je u Hrvatskoj situacija teška, ne želim se povlačiti po sudovima, ali ako se nešto ubrzo ne riješi bit ću na to prisiljen. Moj odvjetnik je već spreman', dodao je vidno uzrujani Kasun koji je prije mjesec dana bio u vrlo ozbiljnim kombinacijama za Cibonu. No, nije došlo do dogovora i kako sada stvari stoje Kasun će košarku zaigrati tek u jesen.

'Samo želim sastanak. Pristao bih i na otplatu u ratama, a u tih 637.000 eura, koliko mi duguju, nisam uračunao bonus za osvojene trofeje iako na to imam pravo. Meni ne treba bonus. Ne trebaju mi niti kamate, samo želim svoj novac! Neki su igrači dobili nove stanove pod račun, a ja nisam među njima... Ne znam, neka mi napokon nešto ponude', u jednom dahu kazao je centar s NBA iskustvom koji je prije dolaska u KK Zagreb po dvije sezone proveo u turskom Efesu i Barceloni.