KRAJ U 2. KOLU

Karolina Šprem morala čestitati Kim Clijsters

23.06.2010 u 15:20

Bionic
Reading

Hrvatska nakon drugog kola na Wimbledonu više nema predstavnica. Naime, prvo je svoj meč Francuskinji Marion Bartoli predala Petra Martić, a nešto kasnije i Karolina Šprem poražena je od Kim Clijsters

Karolina Šprem zaustavljena je u drugom kolu trećeg grand slama sezone, u Wimbledonu. Bolja od naše tenisačice za 74 minute bila je Belgijanka Kim Clijsters, koja je slavila sa 6:3, 6:2. Ništa neočekivano kada se zna da je Clijsters osma nositeljica. Bio je to šesti međusobni ogled, a Clijsters sada vodi sa 5:1.

Naša tenisačica u prvom je setu sjajno otvorila meč, imala je odmah tri break-lopte, povevši 0:40. Nažalost, ni jednu od te tri lopte nije iskoristila, Clijsters je povela 1:0 i bio je to početak kraja prvog seta. Naime, Belgijanka je u četvrtom gemu napravila break i povela 3:1. S tom prednošću sigla je i do prvog seta (6:3).

Drugi set servisom je otvorila naša tenisačica. Nažalost, i drugi set brzo je odlučne. Clijster je već drugi servis Karoline Šprem pretvorila u break za 2:1. Uslijedio je još jedan break Kim Clijsters i potvrda dominacije u setu kojeg je dobila sa 6:2.