ATP MONTREAL

Karlović s jednim breakom do drugog kola

10.08.2015 u 22:43

Bionic
Reading

Hrvatski tenisač Ivo Karlović plasirao se u 2. kolo velikog ATP turnira u Montrealu, on je u 1. kolu nadigrao Poljaka Jerzyja Janowicza sa 6:4, 7:6 (6) nakon sat i 20 minuta igre.

Karlović je do pobjede u prvom međusobnom susretu protiv Janowicza stigao i uz prilično dozu pomoći suparnika. Do jedinog 'breaka' u meču Karlović je stigao nakon dvostruke servis pogreške Janowicza kod rezultata 3:3 u prvom setu. Bila je to četvrta 'break-lopta' Karlovića, nakon što je propustio dvije u prvoj igri susreta, te još jednu kod rezultata 3:3.

U drugom setu Janowicz u svih šest svojih servis-gemova nije izgubio niti jedan poen, ali je u 'tie-breaku' izgubio čak četiri poena na svom početnom udarcu, a od toga su dvije bile dvostruke servis pogreške. Karlović je u odlučujućoj igri poveo sa 6:2 i stigao do četiri vezane meč-lopte, no niti jednu nije iskoristio, samo da bi Janowicz nakon što je poravnao na 6:6 napravio novu 'duplu' i ponudio petu meč-loptu našem igraču. Tada je Karlović uspio zaključiti susret servis winnerom.

Ukupno je Karlović tijekom meča odservirao 18 asova, te je izgubio samo 10 poena na svom servisu, a Janowicz je u samo u jednom gemu uspio osvojiti više od jednog poena, dva u šestoj igri prvog seta.

U 2. kolu Karlović će igrati protiv Kanađanina Miloša Raonića.