NAKON PORAZA

Karlović: Pokušao sam sve, ali to je Federer

01.07.2009 u 17:41

Bionic
Reading

Ivo Karlović može biti zadovoljan svojim nastupom u Wimbledonu, jer je u All England Clubu stigao do rezultata karijere – četvrtfinala. Dalje nije išlo, priznao je to i on sam

Posljednji hrvatski predstavnik u Wimbledonu Ivo Karlović nije imao šanse protiv drugog igrača svijeta. Novinari su nakon meča pokušali saznati što je bio uzrok nemoći hrvatskog diva - sunce, bol u ruci, nervoza zbog četvrtfinala ili briljantni Roger Federer. Pravi odgovor nije znao ni Karlović.

'Vratio je na nevjerojatan način nekoliko mojih servisa na koje nisam mogao reagirati. Osim toga i sunce mi je malo smetalo dok nisam uzeo naočale, ali tako je bilo i Rogeru. Da, boljela me i ruka, ali samo u prvom setu', rekao je pred novinarima Karlović koji je priznao da je bio i nervozan zbog svog prvog četvrtfinala i jer je protiv Federera igrao na Centralnom terenu.

Ipak, 30-godišnji Zagrepčanin zadovoljan je onime što je ove sezone napravio u Wimbledonu. Kako i ne bi, jer je posljednje četiri godine svoj nastup završavao u prvom kolu.

'Moje prvo četvrtfinale ovdje donijelo mi je samopouzdanja. Sretan sam zbog toga, ali u ovom trenutku ne mogu se previše veseliti, jer sam izgubio. No nakon nekoliko dana sigurno ću se bolje osjećati, jer znam da sam dogurao daleko.'

Roger Federer devet je puta u deset mečeva svladao Karlovića. Očigledno zna kako igrati protiv najjačeg servera na Touru.

'Učinio sam sve što sam mogao i što sam smatrao ispravnim. Ne znam što sam još trebao napraviti. Kod svake prilike pokušao sam odigrati najbolje što mogu. Ipak je to Roger koji je bolji od ostalih s kojima sam se susretao. On je možda najbolji igrač svih vremena, a ako ovako bude igrao i dalje nitko ga ne može pobijediti', završio je Karlović.

Inače, poznati su svi polufinalisti Wimbledona. Za mjesto u finalu borit će se Švicarac Roger Federer i Nijemac Tommy Haas, dok će u drugom polufinalu igrati Amerikanac Andy Roddick i Britanac Andy Murray.

REZULTATI:

Andy Murray (VB/N.3) - Juan Carlos Ferrero (Špa) 7-5, 6-3, 6-2
Tommy Haas (Njem/N.24) - Novak Đoković (Srb/N.4) 7-5, 7-6 (6), 4-6, 6-3
Roger Federer (Švi/N.2) - Ivo Karlovic (HRV/N.22) 6-3, 7-5, 7-6 (3)
Andy Roddick (SAD/N.6) - Lleyton Hewitt (Aus) 6-3, 6-7 (10), 7-6 (1), 4-6, 6-4