DESETI PUT PROTIV ŠVICARCA

Karlović i za Federera sprema pobjednički ples

30.06.2009 u 09:43

Bionic
Reading

Ivo Karlović je u Wimbledonu stigao do četvrtfinala i uspjeha karijere na londonskoj travi. No 'Div sa Šalate' tu ne namjerava stati, iako mu je sljedeći suparnik drugi igrač svijeta te peterostruki pobjednik trećeg grand slama sezone Roger Federer

Ivo Karlović i Roger Federer susrest će se deseti put u povijesti ATP toura. Švicarac je puno uspješniji, čak osam puta je slavio, iako su svi mečevi bili neizvjesni.

'To je i jedan od razloga zašto je možda najbolji tenisač svih vremena. U napetim situacijama uvijek dalje najbolje od sebe i povlači najbolje poteze', rekao je Karlović koji dobro zna što govori, jer je u 22 seta protiv Federera čak 12 puta igrao tie-break, a samo je tri puta dobio.

'U 13. igri ja se uvijek pokušavam u potpunosti koncentrirati na svoj servis i ono što me čeka', govorio je nakon meča s Verdascom 30-godišnji Zagrepčanin koji je novu pobjedu proslavio plešući kao robot.

'To je moj pobjednički ples. Ne znam otkud mi je to palo na pamet. Bio sam sretan i jednostavno mi je došlo. Ako pobijedim Federera, proslavit ću na isti način', najavio je 'Karlo Veliki'.

Među posljednjih osam, Karlović je jedini koji pokušava igrati servis-volej. Takvih tenisača više nema.

'Ne mogu reći da je to žalosno, ali ja sam odrastao gledajući tenisače takvog profila, poput Beckera, Edberga, Ivaniševića i Samprasa', završio je Karlović koji je novinarima u All England Clubu priznao da ove godine na travi igra svoj najbolji tenis.