NA LISTI SUMNJIVIH

Karlović i Čilić namještali mečeve?

21.10.2011 u 12:48

Bionic
Reading

Prema pisanju švedskog dnevnog lista SvD, hrvatski tenisači Marin Čilić i Ivo Karlović nalaze se na na listu od 41 igrača za koje se sumnja da su sudjelovali u namještanju mečeva

Tajni dokument sastavila je Jedinica za teniski integritet. Postoje dvije liste, na jednoj su igrači pod istragom, a na drugoj su oni koji su pod sumnjom u namještanje mečeva. Naši tenisači su u skupini sumnljivaca na kojoj je ukupno 15 igrača i šest igračica. Na listi koja je pod istragom nalazi se 14 igrača i šest igračica. Na listi igrača koji su pod istragom nalaze se Janko Tipsarević, Nikolaj Davidenko, Viktorija Azarenka...

'Namještene mečeve je lako prepoznati, jer su uplate na njih i do deset puta veće nego što je to uobičajeno na ostale susrete. Mnogi varalice ne traže nikakvu naknadu za namještanje mečeva', kaže ekspert za klađenje u jednoj poznatoj svjetskoj kladionici John Nilsson.

Lista pod istragom: Philipp Kohlschreiber, Potito Starace, Andreas Seppi, Fabio Fognini, Janko Tipsarević, Michael Llodra, Nikolaj Davidenko, Tejmuraz Gabašvili, Victor Crivoi, Christophe Rochus, Oscar Hernandez, Jevgenij Korolev, Filippo Volandri, Wayne Odesnik, Victoria Azarenka, Agnieszka Radwanska, Francesca Schiavone, Sara Errani, Maria Kiriljenko, Katerina Bondarenko.

Lista sumnjivih: Brian Dabul, Eduardo Schwank, Jeremy Chardy, Simone Bolelli, Lukasz Kubot, Carlos Berlocq, Igor Kunjicin, Andrei Golubev , Alex Bogomolov, Somdev Devvarman, Steve Darcis, Marin Čilić, Flavio Cipolla, Ivo Karlović, Viktor Troicki, Flavia Pennetta, Roberta Vinci, Virginie Razzano, Romina Oprandi, Dominika Čibulkova, Eleni Daniilidou.