oslonac bolesnoj supruzi

Karizmatični nogometaš 'spustio' biciklistu: On sedam sati sjedi na biciklu, a ja trčim sat i pol

28.11.2019 u 22:26

Bionic
Reading

Jedan od igrača koji nikog ne ostavljaju ravnodušnim, zbog svoje karizme, pristupa na terenu, pa i životne priče, sasvim sigurno je i bivši belgijski reprezentativac Radja Nainggolan

Cagliari, momčad sa Sardinije, jedan je od hitova talijanske Serie A. A među njegovim igračima pak ističe se Radja Nainggolan, 31-godišnji belgijski veznjak.

Upčetaljivog izgleda, zbog frizure i brojnih tetovaža, ali i neobičnog prezimena kojeg duguje ocu Indonežaninu.

No, Radja Nainggolan ne skriva se od prošlosti, koja je bila sve samo ne idilična. Naime, u intervjuu za televiziju Eleven Sport bez pardona je pričao o svom matičnom klubu Interu (op.a. jer je u Cagliari stigao samo na posudbu) i njegovom etiketiranju kao problematičnom igraču.

'Svima u Interu želim pokazati da su pogriješili kad su me otpisali. Dobro igramo i ja i Cagliari, te je to velika osobna sastisfakcija, iako neću prerano slaviti', rekao je Nainggolan, čija je majka Belgijanka, a otac Indonežanin. Međutim, otac ga je ostavio kad je bio dijete, majka mu je preminula 2010. godine.

Sada je pak uz suprugu koja se bori s karcinomom, a sve te okolnosti utjecale su na njegovu osobnost.

'Uvijek ću biti takav jer nikad se ne možeš riješiti etikete koju ti netko priljepi, iako je možda ni ne zaslužuješ. Negdje sam pročitao da belgijski biciklist Sven Nys nije mogao vjerovati kad je saznao da pušim. Kako biciklist može komentirati nogometaša? On sedam sati sjedi na biciklu, a ja trčim sat i pol. I to nije isto. Ostali biste u čudu kada biste znali koliko nogometaša puši. Kad sam jednom izašao sa suigračima iz reprezentacije, pušilo nas je šest ili sedam. Međutim, ali svi su vidjeli samo mene i odmah je nastao problem. Posljednjih godina sam se smirio, posebno nakon što su supruzi dijagnosticirali rak. Na svu sreću, stvari idu na bolje, ali bez obzira na sve, pokušavam što više vremena provoditi s djecom i biti im na raspolaganju,' objasnio je Nainggolan, koji je 2018. godine zaključio reprezentativnu karijeru.

'Izbornik Martinez rekao mi je da mi u reprezentaciji ne može dati ulogu koju sam imao u Romi, a s Romom sam te sezone igrao polufinale Lige prvaka. Tu je za mene bio kraj. Stojim iza svoje odluke i neću je promijeniti čak ni ako dođe novi izbornik', jasnom porukom završio je ovaj karizmatični nogometaš.