Mike James odlučio

Karijeru je započeo u Hrvatskoj pa postao jedan od najboljih igrača u Europi; odbio je milijune u NBA ligi i potpisao za klub koji je za mnoge iznenađenje

17.09.2021 u 15:24

Bionic
Reading

U nadolazećoj sezoni u košarkaškoj Euroligi će debitirati Monaco, inače aktualni pobjednik Eurocupa.

Za premijeru u Euroligi francuski se klub bitno pojačao jer je u svoje redove iz Brooklyn Netsa doveo 31-godišnjeg Mikea Jamesa, prošlih godina ponajboljeg igrača Eurolige.

Prošle sezone James je kratko boravio u Brooklynu te je iza sebe ostavio statistiku od 7,7 poena i 4,2 asistencije po utakmici. U NBA ligi je igrao u dva navrata i imao je nekoliko višemilijunskih ponuda, ali ih je sve odbio. Želja mu je bila da se vrati u Europu, a prvi na listi gradova bio mu je oduvijek Monte Carlo. Sada je napokon uspio spojiti ugodno s korisnim, a zadovoljio ga je i ugovor od milijun dolara po sezoni.

'Moj je cilj da Monaco pobijedi u što više utakmica u Euroligi. Želim da budemo konkurentni i trudit ću se podići momčad na što veću razinu premda smo ipak autsajderi u ovom uglednom okruženju. Uvijek težim novim izazovima, a upravo tu avanturu mi, mislim, nudi Monaco“, rekao je 31-godišnji James koji je 2012. godine igrao za KK Zagreb gdj eje kod trenera danijela Jusupa započeo svoju profesionalnu karijeru.

U NBA ligi je, osim u Brooklynu, nastupao za Phoenix i New Orleans, a u Europi je zadnjih godina oduševljavao u Panathinaikosu, milanskoj Olimpiji (prvi strijelac Eurolige) i CSKA.

Prošle sezone, u dresu moskovskog CSKA, James je u Euroligi prosječno postizao 19.7 poena po utakmici te je imao 5.7 asistencija.