idemo po tu medalju

Kapetan hrvatske reprezentacije Domagoj Duvnjak uoči Svjetskog prvenstva poslao je važnu poruku našim navijačima

  • Ivan Žurić
  • Zadnja izmjena 10.01.2023 13:33
  • Objavljeno 10.01.2023 u 13:33
Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši završili su pripreme i sutra odlaze put Švedske gdje će 'kauboji' igrati prvi dio Svjetskog prvenstva po skupinama. Kapetan Domagoj Duvnjak je optimističan iako Hrvatska na medalju sa SP-a čeka punih deset godina, još od bronce iz 2013. godine iz Španjolske

'Uspjeli smo napraviti sve što je izbornik zamislio, sada počinje pozitivna nervoza. U petak krećemo s prvenstvom i nadam se da ćemo biti pravi. Odradili smo dobre pripreme, nitko se nije ozlijedio, jedino Tin Lučin ima ozljedu ramena, svi ostali su zdravi i željni pravih turnira', rekao je kapetan hrvatske rukometne reprezentacije Domagoj Duvnjak osvrnuvši se na Egipat koji je prvi suparnik Hrvatske na SP-u:

'Znamo da su jako dobra ekipa, pokazali su na prijašnjim natjecanjima da igraju dobar rukomet, imaju španjolskog trenera, digli su se... To će biti teška utakmica, ali mi moramo misliti samo o nama, moramo biti pravi i pretočiti na teren oni što smo do sada radili na priprema. I nadam se da ćemo krenuti u turnir s pobjedom koja će nam dati vjetar u leđa', kaže Duvnjak te se nada da će u Švedskoj biti dosta hrvatskih navijača:

Domagoj Duvnjak 10.1.2023. rukomet Hrvatska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

'Oni su nam jako bitni, puno je lakše igrati kada dođe veliki broj naših navijača i nadam se da će dvoranu napuniti naši navijači.'

Podsjetimo, Hrvatska na medalju sa SP-a čeka punih deset godina, još od bronce iz 2013. godine iz Španjolske...

Reprezentativac Dino Slavić, kojem je ovo prvo veliko natjecanje, također ističe važnost prve utakmice na prvenstvu protiv Egipta.

Dino Slavić 10.1.2023. rukomet Hrvatska Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Hrvatski rukometni savez HRS

'Prva s Egiptom možda je i najvažnija utakmica jer će nam to dati samopouzdanje. Mislim da smo favoriti u utakmicama u skupini', smatra Slavić.

Suparnici Hrvatskoj na SP-u u skupini G su osim Egipta još Maroko i Sjedinjene Američke Države. Tri reprezentacije iz svake od osam skupina prolaze dalje. Hrvatska prvu utakmicu protiv Egipta igra u petak, 13. siječnja u 20.30 sati. Dva dana kasnije u isto vrijeme igra se protiv SAD-a, a 17. siječnja s Marokom ponovno u 20.30 sati.

  • +33
Croatia Cup: Hrvatska - Izrael, 8.1.2023. Izvor: Cropix / Autor: Goran Sebelic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal