BORBA ZA PRVAKA DRŽAVE

Kapetan Cibone Rozić jedva čeka Šibenčane!

17.05.2013 u 14:03

Bionic
Reading

Košarkaška sezona u Hrvatskoj stigla je do svog vrhunca u kojem će se četiri najbolje momčadi iz Lige za prvaka obračunati u doigravanju

Polufinala se, kao i prošlih sezona, igraju na dvije pobjede, dok se finale igra u tzv. seriji best of five.

Aktualni prvak Hrvatske Cibona u doigravanje kreće sa startne pozicije broj jedan, a za protivnika ima šibenski Jolly koji ih je nedavno nadigrao u Draženovom domu.

Prva utakmica poluzavršnice doigravanja Cibona - Jolly igra se u subotu, 18. svibnja, u 18.30 sati (uz prijenos na TV Sportklubu, MAXtv).

'Čestitam Šibenčanima na polufinalu, što je veliki uspjeh i dokaz da se dobro radi u tom klubu. Gospodin Stojanović dobro radi i pitanje je dana kada ćemo ih vidjeti u ABA ligi. Osobno jedva čekam polufinale utakmice, pogotovo jer smo u Zagrebu od njih izgubili. Puni smo energije, motiva i želje za pobjedom i navijačima obećavamo spektakl', kazao je kapetan Cibone Marin Rozić koji u nedavnoj utakmici kada je Jolly pobijedio nije igrao.

'To je bio samo loš dan, zbog pristupa…', kratko je dodao Rozić.

Rođeni Šibenčanin Dario Šarić i sam je svjestan kako Cibona u posljednje vrijeme ne briljira.

'U posljednje vrijeme igrali smo na nekih 30-40 posto mogućnosti, ali smo na utakmici protiv Cedevite to popravili. Sada moramo na terenu pokazati zašto smo prvi na ljestvici i ovu prvu utakmicu protiv Jollyja moramo odigrati kao da nam je zadnja u sezoni, snažno i agresivno, ići u kost ako treba', kazao je 19-godišnji Šarić.

Trener Danijel Lutz, naravno, smiruje tenzije. Želja je 'dvokorakom' doći do još jednog finala, ali…

'Liga je iza nas, play-off je sasvim druga priča. Uz sve probleme koje smo imali završili smo kao prvi na ljestvici, a nedavni poraz od Jollyja u Zagrebu proglašen je velikim kiksom. Sjećanja na tu utakmicu su gorka, a kako se to ne bi ponovilo, moramo zaustaviti njihov napadački skok i smanjiti broj izgubljenih lopti. Jasno je kako će Jolly svoju šansu tražiti kroz zonsku obranu i radit će opstrukciju igre', kratko je kazao Lutz.

Dodajmo kako se utakmica drugog polufinala Zadar – Cedevita igra u nedjelju, 19. svibnja, u dvorani Krešimir Ćosić u 19 sati.

Uzvrati su na rasporedu 21. i 22. svibnja, a moguće treće utakmice 25. i 26. svibnja.

Hrvatska 1. liga
Doigravanje za prvaka
Cibona Šibenik 20:00
trenutni rezultat 0:0 sljedeća ut. 21.5.
Kvalifikacije za 1. ligu
Škrljevo Križevci 19:00
sljedeća ut. 22.5.