BILO I OZLIJEĐENIH

Kaos na Superclasicu; Bocini navijači bacili suzavac

15.05.2015 u 09:30

Bionic
Reading

U noći s četvrtka na petak u Buenos Airesu igrao se najveći Superclasico, najveći derbi argentinskih klubova, između Boca Juniorsa i River Platea

Doduše, derbi nije bio u sklopu argentinske lige, već Copa Libertadoresa, južnoameričke verzije Lige prvaka.

U prvoj utakmici, igranoj na Monumentalu, River Plate je slavio s 1:0, dok je u uzvratu - do prekida - bilo 0:0, što znači da su igrači Rivera - jer domaćini će sigurno biti kažnjeni - prošli u četvrtfinale.

Međutim, iako je rezultat bio 0:0, dvoboj na La Bomboneri bio je daleko od miroljubivog. Naime, uoči početka drugog dijela navijači Boca Juniorsa ubacili su u tunel iz kojeg su izlazili igrači Rivera suzavac.

'Ovo je sramota. Pa igramo nogomet. Zar nam trebaju ovakve stvari?' rekao je trener River Platea Marcelo Gallardo

Sudac Dario Herrera prekinuo je utakmicu. Dvojici igrača morala je biti pružena i pomoć jer su lakše opečeni, a klupski liječnik je potvrdio da Ponzio i Funes Mori zbog opeklina moraju u bolnicu.

'Ovo je ludnica. Ne mogu vjerovati', rekao je Ponzio dok su ga vozili u bolnicu.

'Igrači nisu mogli nastaviti, imaju opekline prvog stupnja', rekao je liječnik Rivera.

'Prihvaćamo odgovornost, ali nisu naši igrači krivi za ovo što se dogodilo. Napravit ćemo sve kako bismo pomogli policiji i nadamo se da ćemo pronaći odgovorne', rekao je predsjednik Boce Daniel Angelici.

'Nije bilo moguće pronaći suzavac i ostale predmete koje su navijači unosili na stadion. Suzavac u spreju je malen, ne znam kako radi, ali znam da može biti neugodan', riječi su Bocina predsjednika.