NOVI DRESOVI

Kao 1982: Nakon Diadore, Dinamo u Pumi

07.12.2010 u 23:05

Bionic
Reading

S natjecateljskom sezonom 2010/11. završit će i ugovor Dinama s Diadorom koji se, prema svemu sudeći, neće produljivati. Konkurenata za nasljednika je više, ali favorit je njemački gigant Puma

Iz izvora bliskih klubu došla je informacija da će Dinamo od idućeg ljeta zamijeniti proizvođača sportske opreme i da će u novi napad na Ligu prvaka krenuti u Puminim dresovima.

Puma oblači gomilu klubova i reprezentacija, među ostalima Feyenoord, Lazio, Newcastle, Tottenham, Bordeaux, Italiju, Urugvaj, Obalu Bjelokosti, Egipat, Čile, Češku, Švicarsku… Zanimljivo, i sva tri Dinamova protivnika u ovoj skupini Europske lige. Diče se i izborom navijača koji su ovoga ljeta njihov dres Obale Bjelokosti proglasili najljepšim na posljednjem SP-u.

'Želimo tu suradnju i kandidirali smo se, ali ne bih rekao da je pozitivan ishod pregovora sasvim izvjestan. Dinamo je najveći klub u Hrvatskoj i svakom sportskom brandu je u interesu ući u taj posao. Nadam se da će suradnja biti potpisana već u ovoj godini, a naš je prijedlog da ona bude u trajanju od četiri godine', kaže za tportal izvor iz Pume koji je želio ostati anoniman.

Novi zamašnjak čitavom poslu daje i podatak da je Dinamo Puminu opremu nosio u mitskoj sezoni 1981/82. kada je pod vodstvom Ćire Blaževića nakon 24 godine vratio naslov prvaka na Maksimir. U Pumi ne žele prejudicirati ishode pregovora, ali neslužbeno kažu da je u planu i izrada replika dresova iz tog vremena. Ta bi garnitura izazvala možda i veću potražnju od aktualne.

Od hrvatskih reprezentativaca jedini Pumin maneken je Vedran Ćorluka, a nakon umirovljenja 'Puminog' Tomislava Butine, njegovo će mjesto uskoro zauzeti Ivan Kelava koji je pred potpisivanjem ugovora. Ako, odnosno kada se Dinamo odluči na suradnju, može se očekivati da će Kelavinim stopama krenuti još neki maksimirski prvotimci.