DALJINA NIJE PROBLEM

Kancelarka Merkel predvodila njemačko navijanje

04.07.2010 u 11:19

Bionic
Reading

Njemačka nogometna reprezentacija deklasirala je Argentinu u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva pobijedivši 4:0. Na tribinama stadiona Green Point bila je i njemačka kancelarka Angela Merkel koja je emotivno proživljavala svaki potez 'elfa' te se oduševila pobjedom

Njemačko poigravanje s Maradoninom Argentinom moglo bi ući u klasike nogometnih utakmica. 'Elf' je lako razbio 'gauče' u Cape Townu i tako se plasirao u polufinale Svjetskog nogometnog prvenstva.

Kao moralna potpora svojim sunarodnjacima u Južnoafričkoj Republici, samo zbog te utakmice doputovala je i kancelarka Angela Merkel koja je bodrila izabranike Joachima Löwa te nije skrivala oduševljenje pobjedom i igrom njemačke reprezentacije.

Kancelarka je na trenutak zaboravila sve političke probleme te se potpuno usredotočila na utakmicu, navijajući i uživajući kao svaki drugi navijač te je skakala od sreće nakon svakog postignutog gola 'elfa'.

'Njemačka je napravila nešto prekrasno. Oduševljena sam. Ovo je kao san. Imamo mladu momčad koja igra izuzetno kvalitetno. Nismo dali disati Argentincima', kazala je nakon utakmice Angela Merkel.

Njemačka je kancelarka pratila utakmicu iz lože stadiona Green Point u društvu predsjednika Južnoafričke Republike Jacoba Zume.