JOŠ JE DIJETE...

Kamo ide nogomet? Klinac od 14 godina među seniorima!

09.10.2016 u 11:34

Bionic
Reading

Prije nekoliko dana čudili smo se čelnicima škotskog Celtica koji su među 20-godišnjake poslali 13-godišnjeg Dembelea, a sada su još bizarniju stvar napravili čelnici turskog Galatasarayja

U vrijeme odigravanja reprezentativnih dvoboja, klupski treneri pokušavaju natjecateljsku formu svojih igrača održati kroz prijateljske utakmice. Tako su i treneri Levskog i Galatasaraya dogovorili prijateljsku utakmicu, iz koje su, iako je rezultat najmanje važan, kao pobjedici s 2:0 izašli Turci.

No na toj se utakmici dogodio veliki presedan jer trener gostiju, Nizozemac Olde Riekerink, u samoj je završnici dvoboja - na teren poslao 14-godišnjeg klinca Mustafu Kapija

Naravno, sada se postavlja pitanje - što je trener htio s tom promjenom pokazati? Da ima povjerenja u mlade nogometaše ili klincu staviti do znanja da Galatasaray u njega ima velikog povjerenja?

Jedino što je utješno jest da se mladi nogometaš još uvijek ne nalazi na popisu seniorske momčadi i da će ga poštedjeti nepotrebnog rizika, što može prouzročiti preskakanje nekoliko razvojnih etapa u životu nogometaša.