iskrene riječi

Kalinić u Madridu otvorio dušu i po prvi put javno progovorio o incidentu s Dalićem

13.08.2018 u 13:28

Bionic
Reading

Nikola Kalinić ovog ponedjeljka predstavljen je španjolskim medijima kao novi napadač Atletica, a nezaobilazna tema bilo je njegovo izbacivanje iz reprezentacije od strane Zlatka Dalića, što je po prvi put nakon incidenta javno komentirao...

Hrvatski 30-godišnji napadač proživio je svašta u posljednje vrijeme, uključujući golgetersku krizu u dresu Milana i izbacivanje iz reprezentacije za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji.

  • +14
Nikola Kalinić Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Unatoč svemu odlučio ga je u svoje redove dovesti madridski Atletico, jedan od najuspješnijih klubova u Europi posljednjih godina, a ovog ponedjeljka predstavljen je španjolskim medijima.

'Mogu samo reći da ću dati maksimum za ovaj klub. Pomoći ću suigračima da ostvarimo naše ciljeve. Treba mi još malo vremena da se naviknem na novu sredinu, ali u srijedu ćemo svi dati maksimum u teškoj utakmici protiv našeg velikog rivala. Vjerujem da ćemo pobijediti,' izjavio je uoči europskog Superkupa i dvoboja s Realom Nikola Kalinić.

Naravno, novinare je zanimalo kakav stav ima Diego Simeone o onome što se dogodilo između Kalinića i Dalića na SP-u.

'Nismo pričali o incidentu. Ono što se dogodilo u reprezentaciji, dogodilo se. Bila je to odluka izbornika koji nije htio računati na mene, a ja sam prihvatio takvu odluku. Nisam igrao ni mogao pomoći Hrvatskoj ostvariti veliki rezultat, pa nisam htio uzeti srebrnu medalju, jer nije bilo mog doprinosa. Neka ostane na tome. Sada me čekaju novi izazovi. Što se dogodilo, dogodilo se,' priznao je Kalinić koji je po prvi put nakon incidenta progovorio ovako opširno o onome što se dogodilo.

Svjestan je i da mu neće biti lako izboriti se za minutažu pokraj Diega Coste i Antoinea Griezmanna.

'Radi se možda i o najboljoj dvojici napadača u Europi, nema druge nego se boriti i pokušati doći do minutaže. Bit će tijekom sezone i trenutaka umora, kao i trenutaka dobre fizičke forme za svakog od nas. Nadam se da ću igrati,' zaključio je bivši napadač Hajduka, Blackburna, Dnjipra, Fiorentine i Milana.