EUROPSKA LIGA

Kalinić i Kelić zabili, a Dnjipro prošao

30.08.2012 u 21:46

Bionic
Reading

Nogometaši ukrajinskog Dnjipra izborili su plasman u skupine Europa lige pobijedivši u uzvratu češki Slovan iz Libereca 4:2. Čak su dva hrvatska igrača bili strijelci na utakmici

Dnjipro je dočekao Slovan u svojoj Dnjipro Areni, te imao zadatak odigrati barem 0:0 ili 1:1 da izbori plasman u skupine Europa lige. Naime, prva utakmica u Češkoj završila je neodlučenim ishodom 2:2. Za gostujući Slovan od prve je minute zaigrao Renato Kelić, dok je kod domaćina startao Ivan Strinić, a s klupe je susret započeo Nikola Kalinić.

Dnjipro je poveo u 12. minuti nakon jedanaesterca koji je realizirao Oleksandr Alijev, a koji je skrivio napadač češke momčadi Jan Nezmar, te zaradio žuti. Svega 13 minuta kasnije Nezmar dobija drugi žuti, odnosno isključujući crveni, i Dnjipro se našao u sjajnoj poziciji uoči ostatka utakmice.

Do kraja prvog poluvremena promjena rezultata nije bilo, a onda je u 15. minuti nastavka češki vratar Bičik skrivio novi jedanaesterac, a siguran izvođač ponovno je bio Alijev. Činilo se da je tu priči kraj, ali tada gosti kreću po sve ili ništa.

Slovak Michal Breznanik smanjio je za Slovan u 61. minuti, a na 2:2 poravnao naš Kelić u 72. S takvim rezultatom utakmica bi otišla u produžetak, ali čini se da je 'ludi' povratak previše izmorio gostujuće nogometaše koji su do kraja susreta primili još dva pogotka.

Najprije je Jevgenij Konopljanka zabio u 76. za novo vodstvo Dnjipra, a točku na i stavio je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić u 87. Recimo da je Kalinić u igru ušao u 56. minuti umjesto Brazilca Matheusa Nascimenta.