sammir jaki adut 'lokosa'

Kakve je posljedice burna noć u Zagrebu ostavila na Hajdukove igrače provjerite u TV prijenosu

20.10.2019 u 08:04

Bionic
Reading

Ove nedjelje nastavlja se 12. kolo Hrvatski Telekom Prve lige, a Lokomotiva od 17.30 sati, uz prijenos na Arenasportu 3 (MAXtv), dočekuje Hajduk. Zanimljivo, večer uoči važnog ogleda, u jednom zagrebačkom hotelu, igrači Hajduka bili su akteri velike zabave pod nazivom 'Bila noć za Hajduka'

Lokomotivin je glavni ovosezonski cilj povratak na europsku scenu, a za Tomića i njegovu momčad dobro je što cilj mogu ostvariti osvajanjem pete pozicije iza velike četvorke hrvatskog nogometa. Trenutno Lokomotiva i Gorica dijele petu poziciju sa po 15 osvojenih bodova i kako sada stvari stoje voditi će do same završnice sezone uzbudljivu utrku za posljednjom pozicijom koja donosi kvalifikacije za Europsku ligu. Za bolje rezultate Lokomotiva bi trebala smanjiti oscilacije.

Nakon šest golova u mreži Slavena momčad Lokomotive odigrala je utakmicu bez pogodaka s Goricom, a potom je upisala pobjedu nad Osijekom, uvjerljivi poraz od Dinama, te remi protiv Rijeke na Rujevici koja joj je posljednjih godina bila neosvojiva tvrđava.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Trener 'lokosa' Tomić očekuje mnogo bolju izvedbu svoje momčadi od one na Poljudu s početka sezone:

'Mi smo zadnjeg dana prijelaznog roka promijenili nekoliko igrača i sada imamo potpuno drugačiju zadnju liniju naspram toj utakmici s Poljuda. Tu je sada i Sammir, Jakić tada nije igrao. Velika je razlika u odnosu na tu utakmicu i ovu sada. Hajduk bolje rezultate postiže doma nego u gostima, no ne bih previše ulazio u takve analize. Hajduk je jako kvalitetna ekipa koja se s pravom nalazi na vodećem mjestu tablice. Imati će veliku podršku i u Kranjčevićevoj. Morati ćemo se jako namučiti, te odigrati perfektnu utakmicu kako bi bodovi ostali u Kranjčevićevoj. Spremni smo, odradili smo dva tjedna dobrih treninga i jedva čekamo da utakmica počne'.

Zbog suspenzije u konkurenciji za nastup neće biti Pape Assane Mbodji, a zbog ozljeda Tomić neće računati na Petraka i Arežinu.

Dinamo je pobjedom nad Goricom barem na dva dana preuzeo vodeću poziciju na prvenstvenoj tablici od Hajduka, no Burićeva momčad može se pobjedom nad Lokomotivom vratiti u ulogu lidera. 'Vruću' uvertiru igrači splitske momčadi imali su u subotu navečer, kada su zajedno s navijačima obilježili 'Bilu noć za Hajduka', uz pregršt Hajdukovih pjesama i puno zabave.

Problem za Burića je što njegova momčad na gostovanjima ne izgleda ni izbliza uvjerljivo kao pred svojim navijačima na Poljudu. Kod kuće Hajduk ove sezone u prvenstvu zna isključivo za pobjede, no van Poljuda pobijedio je samo u ranoj fazi sezone novog prvoligaša Varaždina. Nakon poraza u Koprivnici i Osijeku momčad Slavena podijelila je bodove na gostovanjima kod Rijeke i Istre, a Burić se sada nada povratku gostujućim pobjedama.

Burić vjeruje da je dobro upoznat s kvalitetama Lokomotive:

'Nama je svaka utakmica važna i u svakoj idemo po pobjedu bez obzira na protivnika. Ciljevi su uvijek isti, a jedino se sastav mijenja. Lokomotiva je pokazala da je momčad koja u defanzivnoj organizaciji stoji usko, a u Kastratiju, Budimiru i Sammiru ima jake ofenzivne opcije. Imaju brzu tranziciju i to su dokazali protiv Rijeke. Na to moramo paziti. Nećemo im se prilagođavati jer mi imamo svoj stil. U posljednje smo vrijeme na treninzima dosta rješavali problem realizacije'.

Situacija s izostancima nije idealna za Burića pred utakmicom u Kranjčevićevoj budući da manje probleme s ozljedama imaju prvi vratar Posavec, stoperi Ismajli i Simić, veznjak Nejamšić i branič Vušković, te novi napadač Bulos.