NOVA F1 ZVIJEZDA?

Kakva priča! Od Playstationa do Red Bulla u samo tri godine!

18.02.2014 u 16:42

Bionic
Reading

Britanski vozač Jann Mardenborough novi je član Red Bullovog juniorskog programa i ove će sezone voziti bolid 'crvenih bikova' u GP3 seriji…

Iza mladog 22-godišnjeg talenta pomalo je nevjerojatna vozačka priča, za koju je zaslužan Nissan. Naime, Mardenborough je u svijet automobilizma ušao preko Playstation igrice Gran Turismo. Nakon što je dokazao svoje mogućnosti u virtualnom svijetu, Nissan ga je uzeo u svoj GT Academy 2011. godine, iz koje je promoviran u vozača utrka izdržljivosti. Nakon nastupa u Le Mansu te također u Formuli 3, Britanac je dobio veliku priliku: novo je ime Red Bullovog razvojnog programa vozača.

'Tradicionalni put kroz karting i jednosjede je prokušan put do uspjeha, ali Nissan i Playstation su krenuli drugim putem kako bi našli iznimno talentirane igrače koji vježbaju na konzolama,' kaže šef razvojnog programa Andy Damerum.

Mardenborough će voziti za ekipu Arden u vlasništvu Christiana Hornera u GP3 seriji. Ako se dokaže, mogao bi brzo u Formulu 1, ako je suditi po primjeru Danila Kvjata.

'Ova sezona je moja prilika da impresioniram važne ljude u sportu. Ako i ne uspijem, dat ću sve od sebe,' izjavio je osebujni Jann, koji ima fizičke predispozicije završiti u Formuli 1.