MESSI OPET SJAJAN

Kakva golijada Barce i Deportiva!

21.10.2012 u 09:10

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone i dalje su na optimalnom učinku u Primeri ne računajući derbi s Realom u prošlom kolu. U subotu su u La Coruñi nadigrali Deportivo 5-4

Posljednji je put Barcelona prvenstvenu utakmicu u kojoj je primila četiri gola dobila davne 1963. godine, protiv Levantea. No, s Lionelom Messijem u momčadi sve je moguće.

Sjajni je Argentinac zabio novi hat-trick, postigavši posljednja tri pogotka za svoju momčad, i to za 3-0, 4-2 i 5-3 vodstvo. Prethodno je asistirao Cristianu Tellu za 2-0.

K tome je Messi, u 53. minuti pri 3-2 Barçinom vodstvu, maestralnim udarcem iz slobodnog udarca pogodio vratnicu domaćeg vratara Aranzubije s oko 25 metara.

Prvi je gol Messi zabio na petom lijepo ostavljenu loptu Fabregasa poslavši loptu pod gredu, drugi je, opet na asistenciju Fabregasa, zabio slabijom, desnom nogom, dok je treći postigao nakon majstorske solo-akcije. Bio je to njegov 11. pogodak ove sezone u Primeri. Vodeći je na ljestvici strijelaca ispred Ronalda koji je zabio dva manje.

Fabregas je završio utakmicu s trima asistencijama. Dodao je i Jordiju Albi za otvarajući pogodak na utakmici.

Domaćini su se vraćali u igru ponajprije zahvaljujući dvostrukom strijelcu Pizziju, Portugalcu posuđenom iz Brage, te Bergantiñosu i Albi, koji je u 79. minuti plasirao neobranjiv lob iza leđa svog vratara Victora Valdesa. Pokušao je španjolski reprezentativni bek vratiti golmanu loptu ispred nadirućega suparničkog napadača. Udario ju je prejako.

Katalonci su od 49. minute igrali s igračem manje. Drugi je žuti karton zbog neopreznog udaranja zaradio Javier Mascherano. Barcelona se svejedno obranila premda je domaćinima prepustila terensku inicijativu. Sve dok opet nije bljesnuo Messi i pogodio za nedostižnih 5-3

U utakmici koja je prethodila Barceloninoj, također vrlo atraktivnoj, Valencia je na Mestalli preokrenula zaostatak od 1-0 i 2-1 u konačnu 3-2 pobjedu nad Athleticom iz Bilbaa.

Preokrenuli su domaćini u samoj završnici dvoboja, pogocima Tina Coste u 88. i Paragvajca Nelsona Valdeza, koji je zabio svoj premijerni pogodak u Primeri za Valenciju, nakon što je gostima u 67. minuti isključen veznjak Ander Herrera. S ozljedom Ikera Muniaina tri minute ranije Marcelo Bielsa ostao je bez dvojice ključnih igrača u veznoj liniji i domaćini su to iskoristili.

Aritz Aduriz, gostujući napadač koji je prošle sezone zabijao za Valenciju, dovodio je goste u vodstvo u 19. i 30. minuti. Na 1-1 izjednačio je Javier Soldado u 26. minuti iz 11-erca.