NESRETAN RASPLET

Kakav završetak slaloma u Kranjskoj Gori; bila je pred ciljem, a onda - šok; ni pobjednica Petra Vlhova nije se mogla veseliti

16.02.2020 u 14:57

Bionic
Reading

Pobjednica slaloma u Kranjskoj Gori je slovačka skijašica Petra Vlhova koja je tako u toj disciplini preuzela vodstvo u Svjetskom kupu, a sama utrka imala je dramatičan rasplet u kojoj je tragičarka dana ispala Šveđanka Anna Swenn-Larsson

Vlhova je nakon prve vožnje bila četvrta, ali je u drugom laufu bila sjajna te je preuzela vodstvo (1:47.56) i čekala tri najbolje. Švicarka Wendy Holdener bila je iza Slovakinje (+0.61) te je završila kao druga, drugoplasirana iz prvog laufa Norvežanka Nine Haver-Loeseth nije bila prava te je prošla ciljem kao četvrta (+0.99), a ispred nje ugurala se Austrijanka Katharina Truppe (+0.89).

Još je samo u startnoj kućici ostala Anna Swenn-Larsson koja u karijeri ima šest postolja u slalomu i paralelnom slalomu. Šveđanka je imala prednost od 92 stotinke, ali nije kalkulirala, krenula je agresivno i prije zadnjeg prolaza imala fenomenalnu sekundu i 17 stotinki viška.

Smiješila joj se prva pobjeda u Svjetskom kupu s kojom bi prekinula čudesnu dominaciju Amerikanke Mikaele Shiffrin i Slovakinje Petre Vlhove koje su jedine osvajale slalome od Flachaua 2017. kada je bila najbolja Frida Hansdotter, ali...

Blizu cilja 28-godišnja švedska skijašica izgubila je kontrolu, bacilo ju je i ona je pala te nije završila utrku. Ni Vlhova se nije mogla veseliti takvoj pobjedi iako je po prvi puta nanizala tri trijumfa u toj disciplini.

Što se tiče vodeće skijašice Svjetskog kupa Shiffrin, ona je nakon veleslaloma u Sloveniji propustila i ovaj slalom zbog obiteljske tragedije, smrti oca.

  • +7
Svjetski kup u slalomu za žene, Kranjska Gora Izvor: EPA / Autor: ANTONIO BAT

Leona Popović je sa startnim brojem 54 zauzela 37. mjesto s 4.13 sekundi zaostatka.

Vlhova je pobjedom i s 460 bodova pretekla Shiffrin (440) u poretku slaloma, dok u ukupnom poretku Amerikanka vodi s 1225 bodova ispred Talijanke Brignone (1112) i Vlhove (1071).