NEOČEKIVANA SENZACIJA

Kakav šok u Tallinnu: Estonija potpuno razbila i pregazila Čačićevu Hrvatsku!

28.03.2017 u 19:51

  • +4

Prijateljska utakmica: Estonija - Hrvatska

Izvor: Reuters / Autor: INTS KALNINS

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija neočekivano je doživjela ovog utorka uvjerljiv poraz u Tallinnu u prijateljskoj utakmici protiv Estonije. Domaćin je pobijedio 3:0, a ozlijedio se i Marko Pjaca...

Pobjednički niz Ante Čačića je završio ovog utorka u Tallinnu i to uvjerljivim porazom od reprezentacije koja nije u krugu stotinu najboljih na svijetu, prema Fifinoj ljestvici. No, Estonci su odigrali izvrsno i pokazali Hrvatskoj da bez najboljih igrača ne može računati na pobjede baš u svakoj utakmici.

>> Hrvatska reprezentacija nikad brže nije primila gol u svojoj povijesti!

>> Čačić ovako nešto još nije doživio otkad je preuzeo reprezentaciju!

>> Ovo je najbolji dokaz da je podvig Estonaca protiv Hrvatske - čudo!

Bez Modrića, Mandžukića i Rakitića koji su dobili odmor te ozlijeđenih Ćorluke i Vrsaljka naša izabrana vrsta odigrala je svoj najslabiji susret otkad ju je Čačić preuzeo, a sve je krenulo nizbrdo od samog početka. Već nakon 57 sekundi Estonci su vodili zahvaljujući Siimu Lutsu koji je iskoristio krivo dodavanje Mitrovića i uspješno se probio kroz našu obranu te kroz noge Kalinića poslao loptu u mrežu.

Naši su do odmora pokušali uzvratiti, ali udarci Vide, Perišića, Čopa i Pjace nisu ozbiljno zaprijetili domaćem golmanu, a Aksalu je odlično ukrotio i opasnu prijetnju glavom Mitrovića u sudačkoj nadoknadi. S druge strane, Lovre Kalinić spasio je Hrvatsku od drugog primljenog pogotka kada je nogom obranio udarac Toometa glavom iz blizine.

U drugom dijelu naši su odigrali još puno gore nego u prvom i bili su potpuno bezopasni, a kada se u 65. minuti ozlijedio Marko Pjaca, igra Hrvatska se izgubila i Estonci su to kaznili u velikom stilu. Prvo je u 81. minuti Vassiljev krasnim udarcem u suprotni kut savladao Kalinića, a onda je i Zenjov zabio četiri minute kasnije i zaokružio veliku 3:0 pobjedu.

Hrvatska je tako na jako loš način zaključila ovu reprezentativnu akciju, ali valja ipak naglasiti da je ono važnije dobro obavljeno i pobjedom protiv Ukrajine naši su se približili plasmanu na Svjetsko prvenstvo u Rusiji.


Prijateljska utakmica:

Estonija - Hrvatska 3:0 (Luts 1, Vassiljev 81, Zenjov 84)