marca tvrdi

Kakav preokret u karijeri Nikole Kalinića; od protjeranog igrača do velikog transfera

21.07.2018 u 13:15

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni reprezentativac Nikola Kalinić, koji iako nije igrao na SP-u ni minute, bio je jedan od često spominjanih hrvatskih nogometaša. Izbornik Dalić revoltiran njegovim stavom da 'mora igrati', poslao ga je kući, a sada je Kalinić na pragu velikog transfera

Nikola Kalinić zasigurno je jedan od najtužnijih nogometaša ovog ljeta. Već je bio na svjetskom prvenstvu, ali si je zbog nekakvih svojih vizija i visoko postavljenih kriterija uzeo za pravo gurati se u momčad.

Naravno, to se izborniku Daliću nije dopalo, te ga je u čak tri navrata upozoravao da to ne radi. Međutim, Kalinić nije popuštao sa samovoljom i izborniku nije preostalo ništa drugo nego mu se zahvaliti i poslati ga kući.

Po svršetku prvenstva, Dalić, Modrić i ostatak momčadi odlučili su da Kalinić ipak može dobiti medalju, ali se napadač Milana zahvalio na tom priznanju.

A da Solinjanin još uvijek visoko kotira u nogometnom svijetu jasno je iz pisanja ugledne španjolske Marce, koja je kasno navečer u petak objavila kako ga samo milimetri dijele od transfera u madridski Atletico. U prilog toj tezi ide i spominjanje Benzemina transfera iz Reala među milanske 'crveno-crne', što bi značilo da je Kaliniću mudrije što prije otići sa San Sira.

Prema pisanju ovog dnevnika, transfer vrijedan 18 milijuna eura trebao bi biti realiziran u sljedećih nekoliko dana.

I vjerujemo da će trener Diego Simeone biti zadovoljan jer dobit će igrača velike klase, koji je bio upisan kao sudionik svjetskog prvenstva, ali koji s istog dolazi odmoran.

Nikola Kalinić vratio se iz Rusije nakon što je izbačen iz hrvatske reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Nikola Vilic / CROPIX