SVJETSKI KUP

Kakav početak skijaške sezone; Shiffrin gleda u leđa iznenađujuće pobjednice; dogodio se i težak pad

26.10.2019 u 15:03

Bionic
Reading

Novozelandska 17-godišnja skijašica Alice Robinson iznenađujuća je pobjednica subotnjeg veleslaloma za Svjetski kup na otvaranju nove sezone koja je, već prema tradiciji, započela u austrijskom Soeldenu

Robinson je u dvije vožnje ostvarila ukupno vrijeme od 2:17.36 minuta te za šest stotinki sekunde nadmašila najbolju svjetsku skijašicu Amerikanku Mikaelu Shiffrin, za kojom je nakon prve vožnje zaostajala 14 stotinki.

Robinson je za pobjedu bilo dovoljno i 14. vrijeme u drugoj vožnji, jer je Shiffrin imala tek 18. rezultat.

Na najnižoj stubi pobjedničkog postolja našla se Francuskinja Tessa Worley, koja je za pobjednicom zaostala 36 stotinki.

  • +6
Novozelandska skijašica Alice Robinson Izvor: EPA / Autor: CHRISTIAN BRUNA

Alice Robinson je kao aktualna svjetska juniorska prvakinja u veleslalomu pozornost na sebe već skrenula na finalu Svjetskog kupa u prošloj sezoni, kad je u Andori osvojila drugo mjesto.

Druga senzacija otvaranja nove sezone je 25-godišnja Norvežanka Maria Therese Tviberg, koja je sa startnim brojem 58 osvojila šesto mjesto, nakon što je u prvoj vožnji imala 26. rezultat.

Nažalost, otvaranje nije prošlo i bez teškog pada. Austrijanka Bernardette Schild je zbog ozljede lijevog koljena morala helikopterom biti transportirana sa staze.

U Soeldenu će u nedjelju biti vožena i prva utrka nove sezone Svjetskog kupa za skijaše, uz nastup Filipa Zubčića kao jedinog hrvatskog predstavnika. Prva vožnja veleslaloma je na rasporedu u 10 sati, a druga vožnja u 13 sati.

Sljedeća utrka Svjetskog kupa za skijašice na rasporedu je 23. studenoga u finskom Leviju, gdje će se za bodove boriti u slalomu.