'redsi' slavili 3:1

Kakav je lik taj Jose Mourinho; ovako je pravdao poraz svog Uniteda

16.12.2018 u 20:36

Bionic
Reading

U najvećem derbiju engleskog nogometa Liverpool je na Anfieldu pobijedio Manchester United 3:1 vrativši se na prvo mjesto Premiershipa.

Liverpool je ovom pobjedom produžio niz bez ligaškog poraza na 18 utakmica što je novi klupski rekord. Posljednji poraz u Premiershipu 'redsi' su upisali prošle sezone u svibnju na gostovanju kod Chelsea (0:1).

Momčad Jurgena Klopa, za koju je naš dejan Lovren odigrao cijelu utakmicu, je ujedno i ostvarila prvu pobjedu protiv Uniteda u zadnjih devet međusobnih susreta.

  • +8
Premier liga, Liverpool - Manchester United Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Domaćin je poveo u 24. minuti golom Sadia Manea. Fabinho je poslao sjajnu loptu prebacivši posljednji red Unitedove obrane, Mane je primio loptu na prsa, spustio je i zabio za vodstvo Liverpoola. United je izjednačio u 33. minuti golom Jessea Lingarda nakon velike pogreške vratara Alissona Beckera. Lukaku je ubacio s lijeve strane pred gol, Alisson je uhvatiti loptu, ali mu je ona pobjegla, a na nju je natrčao Lingard i u padu zabio za 1:1.

>> Neočekivani junak Liverpoola; ušao u 70. minuti i onda s dva gola srušio United

Domaćin je stigao u novo vodstvo u 73. minuti preko Xherdana Shaqirija koji je ušao u igru samo dvije minute ranije. Isti je igrač u 81. minuti bacio domaće navijače u trans postigavši za 3:1 približivši Liverpool velikoj pobjedi.

Nakon utakmice menadžer Manchester Uniteda Jose Mourinho opet je skrenuo pozornost na sebe. Kako? Svojim nekorektnim izjavama, tvrdeći da je Liverpool imao sreće.

'Liverpool je jaka momčad, ali uvijek je teško primiti golove u trenucima kada smo ih mi primili. Borili smo se na otvaranju u prvih 20 minuta, nismo se mogli nositi s pritiskom 'redsa', ali bili smo smireni. Shaqiri je postigao dva lagana gola, a kako su se lopte odbile, nije bilo šanse da ih naš golman zaustavi. Ako govorimo o sreći, onda pričate od njihovom drugom i trećem golu'.

Jose Mourinho je nakon ovog poraza od Liverpoola najavio samo jedno - borbu za četvrto mjesto, jer svima je jasno da je naslov predaleko. Na upit novinara može li popraviti stvari u ekipi je rekao:

'Kako mislite popraviti stvari? Osvojiti naslov? Ne, ne. Možemo još uvijek završiti na četvrtom mjestu. Nije lako, sigurno ćemo biti među najboljih šest, ali najbolje što možemo izvući ove sezone je četvrto mjesto. Sada gledamo prema petom mjestu, a kasnije prema četvrtom', naglasio je Mourinho.

Ni u ovoj utakmici na terenu nije bilo Paula Pogbe. A novinare je zanimalo da li svi nogometaši Uniteda 'ginu' za svog trenera.

'Jeste li vi to igrače nazvali nepoštenima? Ja vjerujem da su pošteni, a vi vjerujete da su nepošteni. Oni daju svoj maksimum, svaki dan, svaku minutu. Ako neće davati maksimum, onda ih možete nazvati nepoštenim'.